Sport

Prințul Edward, fratele Regelui Charles, vizită la Viitorul Cluj! A exersat penalty-urile și le-a dat sfaturi tinerilor fotbaliști

Prințul Edward, fratele Regelui Charles, a fost în vizită la echipa Viitorul Cluj, deținută de Răzvan Zăvăleanu. Contele de Wessex a fost activ și în teren, exersând penalty-urile.
13.10.2022 | 22:44
Printul Edward fratele Regelui Charles vizita la Viitorul Cluj A exersat penaltyurile si lea dat sfaturi tinerilor fotbalisti
Prințul Edward, alături de Răzvan și Andra Zăvăleanu. Sursa foto: Inquam Photos / Simion Sebastian Tătaru
ADVERTISEMENT

Vizită cu iz regal la Viitorul Cluj, echipă deținută de Răzvan Zăvăleanu. Prințul Edward, fratele Regelui Charles, a fost la baza de pregătire a echipei din Ardeal, eveniment la care au fost peste 400 de copii de la toate categoriile de vârstă.

Prințul Edward, fratele Regelui Charles, vizită la Viitorul Cluj!

Fratele mai mic al Regelui Charles, Edward, în vârstă de 58 de ani, a fost în vizită cu ocazia forumului fundației “Duke of Edinburgh”, eveniment desfășurat între 11 și 14 octombrie.

ADVERTISEMENT

Joi dimineața, timp de trei ore, Contele de Wessex a vizitat baza de pregătire a celor de la Viitorul Cluj, a stat de vorbă cu juniorii echipei, le-a strâns mâna și a făcut poze alături de cei mici.

A coborât în “iarbă” și a executat un penalty!

Apoi, Prințul Edward a coborât în iarbă, acolo unde a executat un penalty, fiind urmat de patronul echipei, Răzvan Zăvăleanu. Alături de fratele Regelui Charles a fost și Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii în România.

ADVERTISEMENT

“Suntem foarte bucuroși, este singura vizită pe care prințul Edward o face pe teren. Deși această delegație face mai multe vizite în Cluj, prințul Edward vine doar la Academia Viitorul. Am aflat de acest program prin intermediul responsabilului de program în România.

Acest program îi învață pe copii să lucreze, să facă ceva cu viața lor în momentul în care termină cu fotbalul. Trebuie să aibă o alternativă viabilă pentru viață”, a spus Răzvan Zăvăleanu despre eveniment.

ADVERTISEMENT
Penalty-ul executat de Prințul Edward. Sursa: Inquam Photos / Simion Sebastian Tătaru
Penalty-ul executat de Prințul Edward. Sursa: Inquam Photos / Simion Sebastian Tătaru

Răzvan Zăvăleanu: “Chiar a fost încântat de eveniment, de atmosferă!”

Forumul fundației “Duke of Edinburgh” este un program pentru educația non-formală și de învățare care funcționează în peste 130 de țări, menit să ajute tinerii să își găsească scopul, pasiunea și locul în lume.

Director al Academiei Viitroul Cluj este Andra Zăvăleanu, care a declarat: „Copiii au posibilitatea ca, pe lângă fotbal, să facă și alte activități, voluntariat, să învețe limba engleză, să fie mai disciplinați și mai ordonați, detalii ce-i vor ajuta în viață, indiferent că vor fi performeri sau nu în fotbal”.

ADVERTISEMENT

„Chiar a fost încântat de eveniment, de atmosferă. Ar fi putut pleca în orice moment, conform protocolului, dar a zăbovit chiar mai mult. Faptul că a executat acel penalty a fost și un semn de apreciere”, Răzvan Zăvăleanu

Poză de grup cu Prințul Edward și cei de la Academia Viitorul Cluj. Sursa foto: Inquam Photos / Simion Sebastian Tătaru
Poză de grup cu Prințul Edward și cei de la Academia Viitorul Cluj. Sursa foto: Inquam Photos / Simion Sebastian Tătaru
  • 2013 este anul în care s-a înființat Viitorul Cluj 
  • 58 de ani are prințul Edward, fratele mai mic al Regelui Charles 
ADVERTISEMENT