Life

Prințul Harry va lipsi de la ceremonia de comemorare a Prințului Philip: “Nu se simte în siguranță”

Prințul Harry va lipsi de la ceremonia de comemorare a Prințului Philip, bunicul său, care a decedat în aprilie 2021. Care este motivul pentru care nu va fi prezent la eveniment?
12.03.2022 | 17:10
Printul Harry va lipsi de la ceremonia de comemorare a Printului Philip Nu se simte in siguranta
ADVERTISEMENT

Prințul Harry nu va merge în Marea Britanie pentru a lua parte la ceremonia de comemorare a Prințului Philip, care s-a stins din viață anul trecut, pe 9 aprilie. Evenimentul va avea loc la finalul acestei luni.

Prințul Harry va lipsi de la ceremonia de comemorare a Prințului Philip

Soțul lui Meghan Markle a ales să rămână în SUA și să nu participe la ceremonia comemorativă dedicată bunicului său din motive de siguranță, potrivit declarațiilor unui purtător de cuvânt al Ducelui de Sussex, informează Hello Magazine.

ADVERTISEMENT

Slujba va avea loc la data de 29 martie 2022. Prințul Harry nu va fi prezent întrucât “nu se simte în siguranță”, așa cum a explicat în timpul unei audieri din cadrul procesului său împotriva guvernului Marii Britanii. După ce a renunțat la titlul regal, fratele Prințului William a pierdut această protecție din partea poliției.

De asemenea, Prințul Harry a solicitat și o revizuire judiciară a deciziei guvernului britanic de a-i permite să-și finanțeze din propriul buget protecția lui și a familiei sale atunci când se află în țara natală, după ce i-au fost tăiate fondurile. Cererea sa a fost refuzată.

ADVERTISEMENT

Prințul Harry ar vrea să o viziteze pe Regina Elisabeta anul acesta

Prințul Harry a renunțat la titlul regal și s-a mutat în SUA, unde locuiește în prezent alături de Meghan Markle și de cei doi copii pe care îi au împreună. După ce a luat decizia de a părăsi casa regală, ducii de Sussex nu au mai beneficiat de fondurile pentru pază și protecție, asigurată de poliția din Marea Britanie.

Din acest motiv, Prințul Harry se teme să revină în Marea Britanie. Purtătorul său de cuvânt a mai spus că Harry ar vrea să-i facă o vizită Reginei Elisabeta în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

Mai mult, acesta ar vrea să vină și cu cei doi copii în vizită, Archie și Lilibet. El și familia lui “nu se pot întoarce acasă” pentru că este prea periculos, conform sursei menționate. Până în prezent, Lilibet (9 luni) nu a întâlnit-o pe suverană.

“Este de la sine înțeles că vrea să se întoarcă să-și vadă familia și prietenii și să continue să sprijine organizațiile caritabile care îi sunt atât de dragi.”, a adăugat reprezentantul legal al lui Harry.

ADVERTISEMENT

În iulie 2021, Prințul Harry a revenit acasă cu ocazia dezvelirii statuii regretatei Prințese Diana. A fost prezent și la înmormântarea Prințului Philip, în aprilie 2021. În ambele dăți, acesta a venit singur, fără partenera sa de viață.

La începutul anului 2020, Prințul Harry și Meghan Markle și-au anunțat retragerea din rolurile superioare din familia regală. Cei doi sunt căsătoriți din mai 2018.

ADVERTISEMENT