Life

Prințul Harry, criticat dur după dezvăluirile făcute în cartea de memorii: “Și-a trădat propria familie pentru milioane de dolari”

Prințul Harry este criticat dur pentru dezvăluirile din cartea sa de memorii, unde a făcut afirmații care nu fac deloc cinste Familiei Regale.
07.01.2023 | 00:30
Printul Harry criticat dur dupa dezvaluirile facute in cartea de memorii Sia tradat propria familie pentru milioane de dolari
Prințul Harry, criticat după dezvăluirile din cartea sa. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Prințul Harry a primit critici dure după dezvăluirile din cartea de memorii. Mai multe pasaje din autobiografie au fost făcute publice. Ducele este acuzat că ar încerca să-și distrugă familia.

Prințul Harry, criticat dur pentru dezvăluirile din cartea sa de memorii

Cartea cu memorii a Prințului Harry, intitulată “Spare” (“Rezervă”), urmează să apară pe 10 ianuarie, însă joi a fost pusă în vânzare în Spania, pentru câteva ore.

ADVERTISEMENT

Astfel, anumite pasaje din autobiografia ducelui de Sussex au fost deja făcute publice. În presa din toată lumea au apărut deja pasaje din cartea care are peste 500 de pagini.

Între Prințul Harry și Familia Regală există deja tensiuni de când el și Meghan Markle au renunțat la atribuțiile regale și au plecat în SUA, în 2020, însă apariția cărții ar putea pune capăt oricărei reconcilieri.

ADVERTISEMENT

Ducele de Sussex este acuzat că încearcă să distrugă Familia Regală prin publicarea memoriilor sale.

“Nimeni nu este cruțat în misiunea brutală a lui Harry de a distruge familia.”, se arată în publicația Daily Mirror.

ADVERTISEMENT

De asemenea, publicația britanică The Sun scrie că “și-a trădat propria familie pentru milioane de dolari”. Totodată, fiul cel mic al Regelui Charles este criticat și de Daily Mail, care a scris despre el că a ales să “arunce cât mai multă otravă”, notează life.hotnews.ro.

“Nu cred că am mai văzut așa ceva, în care un membru al familiei regale atacă instituția în cel mai public mod. (…)

ADVERTISEMENT

Dacă acest lucru continuă pentru o perioadă semnificativă de timp – se întâmplă deja de un an sau doi – oamenii ar putea foarte bine să înceapă să se gândească, ar trebui să începem să ne gândim la monarhie într-un mod diferit?

Este necesară o reformă?”, a declarat Craig Prescott, expert constituțional la Universitatea Bangor din Țara Galilor.

Prințul Harry ar fi avut o altercație cu fratele său, William, în 2019

În alt pasaj din cartea sa autobiografică, Harry a vorbit și despre fratele său, Prințul William, moștenitorul tronului, pe care l-a numit “dușmanul jurat”.

Prințul Harry a descris o altercație cu fratele său din 2019, petrecută la un an de când cel dintâi s-a căsătorit cu Meghan Markle.

Se pare că cei doi s-au certat din cauza fostei actrițe din Suits. Prințul William l-ar fi “trântit la pământ” și i-ar fi smuls colierul fratelui său la momentul respectiv.

Duminică seară, înainte de apariția cărții, un interviu al Prințului Harry va fi difuzat la postul britanic ITV. Ducele susține că fratele său era “furios” și că a vrut ca el să-l lovească înapoi, însă William și-ar fi cerut scuze după acest incident.

Expertul regal Richard Fitzwilliams este de părere că “cel mai rău lucru” din cartea lui Harry e “modul în care este portretizat William”.

“Cineva care i-a trădat încrederea. (…) Cineva care chiar l-a abuzat. Nu este un portret prea măgulitor pentru un viitor rege.”, a adăugat el.

Prințul Harry a mai făcut și alte dezvăluiri șocante în cartea sa cu memorii. Ducele a scris despre cum el și William s-au opus căsătoriei dintre Charles și Camilla.

Mai mult, acesta l-a criticat pe Regele Charles pentru că a sugerat că el și Meghan “îl costă prea mulți bani”. Harry l-a acuzat pe tatăl său că a încercat să o țină departe pe fosta actriță întrucât risca să “domine monarhia” și să-i facă, astfel, umbră.

Prințul Harry, mărturisiri șocante în cartea sa

Printre altele, prințul a recunoscut că a consumat cocaină în adolescență. Acesta a mai mărturisit că a ucis 25 de talibani în timpul unei misiuni în Afganistan.

Cu toate că a lansat acuzații grele la adresa familiei sale, Harry a declarat că își dorește reconcilierea cu aceasta.

Palatul Buckingham nu a avut nicio reacție după aceste acuzații. În schimb, surse apropiate de Regele Charles și de Prințul William ar fi “întristate” după dezvăluirile din carte.

“Sussex controlează agenda, deoarece palatul nu poate riposta cu ușurință.”, a transmis expertul Richard Fitzwilliams.

Expertul a mai spus despre carte că “este atât de distructivă pe măsură ce se apropie încoronarea”.

Nu se știe dacă ducele de Sussex va fi prezent la evenimentul care va avea loc pe 6 mai 2023. Având în vedere declarațiile din carte, prințul nu ar mai fi binevenit.

Vineri dimineață, premierul britanic Rishi Sunak a explicat că “nu este potrivit” pentru el “să comenteze nimic legat de Familia Regală”.

ADVERTISEMENT