Life

Prințul Harry împlinește astăzi 36 de ani. Semnificația specială a acestui număr pentru Casa Regală

15.09.2020 | 17:13
Prințul Harry împlinește astăzi 36 de ani. Semnificația specială a acestui număr pentru Casa Regală
Prințul Harry împlinește 36 de aniSursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Prințul Harry își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Ducele de Sussex a avut parte de un ultim an tumultos, cu multe schimbări. Totodată, Prințul Henry Charles Albert David a îmlinit vârsta pe care o avea mama sa, Prințesa Diana, când a murit într-un tragic accident de mașină.

Acesta este și primul an în care Harry nu mai face parte din Familia Regală Britanică. El este, în momentul de față, stabilit în sudul Californiei, alături de soția sa, Meghan Markle, și fiul lor Archie, de doar 14 luni. Motivul din spatele acestei decizii a fost nevoia de independență.

ADVERTISEMENT

Ducii de Sussex au anunțat, încă din luna ianuaria a acestui an, că vor renunta la calitățile de membri importanți ai casei regale. Ei s-au mutat, în luna martie, în America de Nord, mai întâi pe Insula Vancouver din Canada, iar ulterior la Los Angeles, scrie spynews.ro.

Prințul Harry a avut parte de un al 36-lea an cu suișuri și coborâșuri

„După multe luni de reflecție și discuții interne am ales să facem o tranziție în acest an pentru a începe să realizăm un nou rol progresiv în cadrul acestei instituții.Intenționăm să facem un pas înapoi ca membri «seniori» ai Familiei Regale și să lucrăm pentru a deveni independenți financiar, continuând în același timp să sprijinim pe deplin Majestatea Sa Regina”, scriau cei doi pe contul de Instagram la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT

Părăsirea atribuțiilor regale a creat un vuiet puternic în Marea Brinatie și au urmat mai multe momente tensionate pentru Harry și Meghan. Simpatizanții prințului nu au fost de acord cu hotărârea ducilor nu s-au abținut de la comentarii. În plus, celor doi soți li s-a retras dreptul de a folosi marca regală, celebra ”RoyalSussex”, scrie Mediafax.ro.

Ulterior stabilirii în Statele Unite, Meghan și Harry, au dat lovitura semnand un acord cu Netflix pentru o sumă împresionantă de bani. Colaborarea constă în realizarea unor filme, seriale TV și programe pentru copii.

„Accentul nostru va fi pe crearea de conținut care să informeze, dar care să dea și speranță”, au declarat cei doi, la momentul respectiv, pentru New York Times.

ADVERTISEMENT

Astfel că ziua sa de naștere îl găsește pe Harry alături doar de Meghan și de fiul lor, dar cu speranțele că lucrurile vor evolua într-un mod pozitiv.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri