Life

Prințul Harry, pus la zid de foștii camarazi de război. Cu ce declarații a deranjat de data asta: „Soldații adevărați nu fac așa ceva”

Camarazii lui Harry, dezamăgiți după ultimele dezvăluiri ale Prințului! Ce i-au transmis foștii colegi militari soțului lui Meghan Markle.
05.02.2023 | 16:56
Printul Harry pus la zid de fostii camarazi de razboi Cu ce declaratii a deranjat de data asta Soldatii adevarati nu fac asa ceva
Prințul Harry, tras la răspundere petntru dezvăluirile făcute în cartea sa. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

După ce Prințul Harry a dezvăluit mai multe detalii despre luptele pe care le-a purtat pe frontul din Afganistan, foștii camarazi îi cer să se oprească.

Prințul Harry, pus la zid de foștii camarazi, după ce a oferit detalii despre luptele din Afganistan

În autobiografia Spare, Prințul Harry nu a oferit doar detalii cutremurătoare din viața de familie, acuzându-l chiar pe fratele său că l-a lovit, dar a făcut dezvăluiri și despre vremea în care își apăra țara în Afganistan, în calitate de soldat.

ADVERTISEMENT

Soțul lui Meghan Markle nu s-a expus doar pe el, ci și pe foștii camarazi, în capitolul în care a vorbit despre oamenii pe care i-a ucis pe front, iar acum, foștii colegi îi cer să se oprească.

Ben McBean, care și-a pierdut o mână și un picior într-o explozie, a fost chiar lăudat de Prințul Harry pentru actele sale de curaj, dar veteranul de război i-a transmis acestuia că ar trebui să „tacă din gură”.

ADVERTISEMENT

„Te iubesc, Prințule Harry, dar trebuie să taci! Te face să te întrebi cu ce oameni se învârte. Dacă ar fi fost oameni buni, cineva i-ar fi spus până acum să se oprească.

Soldații adevărați nu fac așa ceva”, a scris fostul camarad al lui Harry pe rețelele sociale, conform okmagazine.ro. 

ADVERTISEMENT

Prințul Harry are la activ mai multe misiuni pe frontul de luptă

În vârstă de 38 de ani, Ducele de Sussex are la activ două misiuni împotriva talibanilor. Între anii 2007-2008, a fost pe postul de controlor aerian avansat, pentru raidurile aeriene, iar între 2012-2013, a pilotat elicopterul de atac.

În cartea sa, Prințul a mărturisit că a avut 6 misiuni ca pilot, în care a fost nevoit să ucidă oameni. Harry a explicat că nu a fost nici mândru, dar nici rușinat pentru asta, iar în mintea sa, eliminarea inamicilor a fost asociată cu scoaterea pionilor în afara tablei de șah.

ADVERTISEMENT

În armata britanică, Harry a petrecut aproximativ un deceniu, iar când vorbește despre acei ani, îi numește „perioada sa de formare”.

ADVERTISEMENT