Life

Prințul Harry și Meghan Markle, deciși să nu respecte tradiția. Unde vor să își boteze fetița

Meghan Markle și Prințul Harry se pare că au decis să nu respecte tradiția. Cei doi nu doresc să o boteze pe micuța Lilibet Diana în fața Reginei Elisabeta.
14.10.2021 | 11:58
Printul Harry si Meghan Markle decisi sa nu respecte traditia Unde vor sa isi boteze fetita
Prințul Harry și Meghan Markle, deciși să nu respecte tradiția. Unde vor să își boteze fetița. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prințul Harry și Meghan Markle ar fi făcut toate pregătirile pentru botezul fetiței lor. Potrivit unor apropiați ai cuplului cei doi au decis să nu o ducă pe Lilibet Diana în Anglia, așa cum cerea tradiția.

Micuța nu va avea parte de un botez regal și se pare că evenimentul va fi organizat în Statele Unite, acolo unde trăiesc părinții ei.

ADVERTISEMENT

În anul 2019, fiul cuplului a fost botezat la Capela St. George din Windsor, dar la vremea respectivă Prințul Harry avea o relație mult mai bună cu familia sa.

Prințul Harry și Meghan Markle, deciși să nu respecte tradiția. Unde vor să își boteze fetița

Ruptura dintre Prințul Harry și familia sa este din ce în ce mai evidentă. Se pare că acesta nu vrea să respecte tradiția în ceea ce privește botezul fiicei sale, Lilibet Diana.

ADVERTISEMENT

Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc în Marea Britanie, la Castelul Windsor, pentru ca Regina Elisabeta să fie prezentă.

Micuța nu va avea însă un botez regal, așa cum s-a întâmplat în cazul fratelui ei. Prințul Harry și Meghan Markle se pare că au făcut toate aranjamentele pentru ca evenimentul să aibă loc în Statele Unite, susține presa din Regatul Unit.

ADVERTISEMENT

Botezul ar urma să aibă loc la o biserică episcopală din SUA. Aceasta este membră a comunității Anglicane, condusă de Episcopul Michael Curry, cel care a participat la ceremonia de nuntă a Ducilor de Sussex.

Cum poate deveni fetița Ducilor de Sussex prințesă

Fiica Prințului Harry și a lui Meghan Markle nu are niciun titlu regal. Potrivit unei tradiții vechi de mai bine de 100 de ani, aceasta nu va fi niciodată prințesă.

ADVERTISEMENT

Regula a fost stabilită de Regele George al V-lea în anul 1917. Bunicul Reginei Elisabeta a decis ca cei care poartă titluri să fie doar membrii familiei, în plus doar copiii monarhului și nepoții de sex masculin să aibă parte de acest privilegiu.

Astfel, Archie, fratele lui Lilibet Diana a primit titlul de prinț. Micuța ar putea totuși să fie prințesă, dacă prințul Charles va deveni rege și va dori să-i acorde titlul.

Există un precedent. Regina Elisabeta a II-a a făcut un act special în care a decretat că toți copiii prințului William să poarte titluri nobiliare.

ADVERTISEMENT