Life

Prințul Harry și Meghan Markle, în mijlocul unei noi controverse. Și-au pus elitele în cap: „Este absurd!”

Harry și Meghan Markle vor fi premiați pentru implicarea lor în vizibilizarea anumitor probleme cu care se confruntă oamenii.
13.11.2022 | 16:25
Printul Harry si Meghan Markle in mijlocul unei noi controverse Siau pus elitele in cap Este absurd
Harry și Meghan Markle, foști duci de Sussex. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prințul Harry și Meghan Markle vor intra în posesia unui premiu prestigios, în semn de recunoștință pentru implicarea lor în activități publice menite a apăra drepturile omului.

Harry și Meghan Markle, în mijlocul unei noi controverse

Doar că… această distincție a creat câteva controverse. Unul din istoricii de elită din SUA consideră că foștii duci de Sussex nu au făcut nimic substanțial pentru a fi cadorisiți.

ADVERTISEMENT

Premiul Ripple of Hope, acordat de fundația „Robert F. Kennedy Human Rights”, o organizație non-rofit la care lucrează avocați și experți în problematica drepturilor omului, va fi înmânat celor două figuri regale pe 6 decembrie 2022, la New York.

Organizația apreciază munca depusă de cei doi, prin intermediul Fundației lor, Archewell, privind sănătatea mintală și justiția rasială. Nominalizarea l-a nedumerit pe unul din istoricii de renume din Statele Unite.

ADVERTISEMENT

Kerry Kennedy, președintele „R. F. Kennedy Human Rights”, a declarat că perechea trebuie apreciată pentru dorința lor de a vorbi și de a schimba narațiunea publică privind justiția rasială și combaterea bolilor mintale.

Profesorul David Nasaw, autor al unei cărți nominalizate la Premiile Pulitzer, consideră o absurditate prezența celor doi foști duci la acest eveniment organizat în New York.

ADVERTISEMENT

Acesta a declarat următoarele, pentru Mail on Sunday: „Mi se pare undeva între ridicol sublim și ridicol flagrant. Este absurd!”.

„Ce Dumnezeu au făcut ei pentru a merita asta?”

„Dacă te uiți la oamenii cărora le-a fost oferit premiul – Bill și Hillary Clinton, Nancy Pelosi, episcopul Desmond Tutu – te întrebi ce caută Harry și Meghan aici? Ce Dumnezeu au făcut ei pentru a merita asta? Ce procent din averea lui Harry și Meghan este destinat unor cauze demne?”, este revolta istoricului Nasaw.

ADVERTISEMENT

Profesorul a mai adăugat că acest gest este o pată de rușine asupra familiei Kennedy, că îi este întinată memoria patriarhului acestui clan extrem de respectat. Acesta a zis că Joseph Kennedy se va răsuci în mormânt când va vedea că persoane din familia sa se agață de regalitatea britanică pentru notorietate.

ADVERTISEMENT