Life

Prințul William și fratele său, Harry, suspectați de tranzacții ilegale. Sunt acuzați că folosesc banii din fonduri caritabile încălcând legea

21.07.2020 | 17:00
Printul William si fratele sau Harry suspectati de tranzactii ilegale Sunt acuzati ca folosesc banii din fonduri caritabile incalcand legea
ADVERTISEMENT

Prințul William și fratele său, Harry, fost duce de Sussex, au ajuns în mijlocul polemicii după ce au fost acuzați de tranzacții ilegale în urma separării organizațiilor benefice din care făceau parte.

Prințul William și Harry, suspectați de mișmașuri cu banii din fondurile caritabile

Comisia de Caritate îi acuză pe cei doi fii ai Prințului Charles că ar fi făcut manevre financiare, presa din afară scriind că în mod mai mult ca sigur a fost o chestiune care le-a scăpat printre degete.

ADVERTISEMENT

Să explicăm pe înțelesul tuturor. După ce Harry a ieșit din Casa Regală, renunțând la toate atribuțiile alături de soția sa, actrița Meghan Markle, acesta a vrut să se separe și de organizația caritabilă unde activa alături de fratele său, William.

Harry și Meghan s-au desprins de Royal Foundation pentru a forma Sussex Royal, ca efect al plecării din Casa Regală. Atunci, fiul cel mare al lui Charles i-a acordat o subvenție de 145.000 de lire sterline fratelui său pe lângă alți bani care urmau să ajungă în proiectul turistic al lui Harry, Travalyst.

ADVERTISEMENT

Liderul organizației Republic vorbește despre conflict de interese

Din cauza acestor tranzacții, cei doi au fost denunțați de Comisia de Caritate, un organism care reglementează funcționarea legală a organizațiilor benefice din Anglia și Țara Galilor, condusă de Graham Smith, CEO al organizației civice Republic.

Este important de precizat că organizația condusă de Smith este împotriva monarhiei britanice și a militat pentru desființarea acesteia, însă asta nu ar exclude posibilitatea ca în urma separării organizațiilor caritabile să se fi produs cu adevărat fraude. Asta vor decide, evident, specialiștii în drept.

ADVERTISEMENT

„Cele două organizații caritabile (n.r.: Royal Foundation, respectiv Sussex Royal) nu respectă regulile folosirii adecvate a fondurilor caritabile și ar putea încălca inclusiv motivele înființări acestora. Fundația Regală a dat o subvenție de 145.000 de lire fundației Sussex Royal și 144.901 unei alte organizații, nonbenefice, Travalyst.

Singurul raționament pentru acest transfer de bani pare să fie relația care există între patronii organizațiilor, ducele de Sussex și ducele de Cambridge (n.r. frați). Solicit investigarea ambelor organizații caritabile pentru uzul inadecvat ale fondurilor benefice, conflict de interese și lipsa de independență în activitate”, este mesajul lui Smith, potrivit lecturas.com.

ADVERTISEMENT