Fotbal intern

Priorităţile lui Gigi Becali: „Pe mine mă interesează doar Biserica şi fotbalul“. De ce nu poartă mască împotriva Covid şi cum va juca pe Ghencea

28.05.2020 | 20:05
Prioritatile lui Gigi Becali Pe mine ma intereseaza doar Biserica si fotbalul De ce nu poarta masca impotriva Covid si cum va juca pe Ghencea
ADVERTISEMENT

Gigi Becali este unul dintre cele mai spumoase personaje din România. Invitat telefonic într-o emisiune tv, el şi-a dezvăluit priorităţile: Biserica şi fotbalul. Nu se teme de coronavirus şi va juca pe Ghencea, dacă îl lasă suporterii CSA-ului.

Becali: „Biserica e viaţa mea. Până şi nevastă-mea mă întreabă când o să vedem un meci“

Patronul FCSB este mulţumit de felul cum decurg antrenamentele formaţiei sale la baza de pregătire de la Berceni. De altfel, în urma anunţului prezidenţial de relaxare a măsurilor şi de reluare a competiţiilor sportive, latifundiarul a precizat că doar două lucruri îl interesează în acest moment: Biserica şi fotbalul.

ADVERTISEMENT

„Pe mine mă interesează doar Biserica și fotbalul, nici afacerile nu mă mai interesează. Biserica este viața mea. Este bine că toată lumea zice că: ‘Mi-e dor de fotbal, mi-e dor de fotbal’. Până și nevastă-mea mă întreabă când o să vedem un meci“, a declarat Becali la Digisport.

„Man, Tănase, Coman, Olaru, Oaidă sunt alți jucători, așa mi-a zis MM. Man dă gol din orice poziție. E ca un armăsar. A muncit singur mult, iar acum a crescut și puțin că are 21 de ani. Crește în putere la fiecare lună. Ei sunt tineri și le-a fost ușor să își revină. Se antrenează mai bine la bază. Ne-a ajutat foarte mult că avem multe terenuri“.

ADVERTISEMENT

„28 mai sau 1 iunie e tot una. Președintele îmi dă voie să joc fotbal de pe 1 iunie, iar eu pot să mă antrenez cu trei zile înainte. Gata, dăm drumul. Noi am făcut teste tot timpul. I-am testat din 5 în 5 zile. Am zis că trebuie să îi testăm“, a continuat patronul FCSB.

Cu toate acestea, se pare că regulile obligatorii pentru combaterea coronavirusului sunt pentru Becali doar facultative. E a declarat nonşalant că nu se teme de boala care a măturat planeta şi a recunoscut că nu respectă directivele guvernamentale: „Evit eu ceva? Tu crezi că mie mi-a fost frică de coronavirus sau că port eu mască? Poate să mă atingă vreo corona pe mine? Nu îmi e frică de corona“.

ADVERTISEMENT

N-a uitat nici de transferuri. Fie ele făcute sau potenţiale. A precizat să nu s-a făcut plata pentru Adrian Petre, pe motiv de… coronavirus, evident. Gnohere nu îl interesează, iar aducerea lui Chindriş de la Botoşani nu mai este de actualitate. Ba mai mult, a descoperit deja noul fundaş central în propria echipă de tineret.

„Habar nu am. Nu știu nimic de Gnohere. Acum mi s-a spus că și Petre se prezintă bine. Mi-a zis Meme că Petre e foarte bine. O să plătim pentru el și gata. Ne-am folosit și noi de coronavirus ca să dăm banii mai târziu. Avem o problemă la fundașii centrali. Nu mai dau bani pe fotbaliști, la revedere cu Chindris. Acum îl am pe unul, Perianu, de o să fie forța naturii. Îl am și pe Niță, care dă goluri la echipa mare. Acum fac și eu ca Hagi. Aduc jucători de 18, 19 ani. Nu mai dau bani pe jucători“, a declarat Becali în aceeaşi emisiune.

ADVERTISEMENT

Cea mai spinoasă problemă rămâne cea a stadionului. Momentan, a primit interzis pe două dintre arenele nou construite pentru Euro, pe Ghencea şi Arcul de Triumf. Cu toate astea, patronul FCSB este încrezător că nu va avea probleme să meargă pe Ghencea. Se bazează şi pe sprijinul suporterilor formaţiei sale, conduşi de Gheorghe Mustaţă.

„Nu trebuie să vină suporterii mii şi mii la mine. Trebuie doar să existe pace. Nu mă mai cert, nu mă mai bat, nu mai jignesc, nu mai înjur. Dacă o să fie pace, joc în Ghencea. O să vorbesc cu băieţii aia… O să le zic să fie omenie, să-i lase şi pe cei de la FCSB. Stadionul se deteriorează, nu poate să-l ţina CSA. Şi aşa, dacă le fac nişte plângeri penale… Cum adică, voi jucaţi de la liga de amatori pe stadion de 100 de milioane?

O să vedeţi că nu au voie nici să promoveze în Liga 3. Eu nu fac pace cu Armata, eu fac pace cu suporterii. La CSA şi la Armată le dau cu legea în cap. Vreau pace! Dacă nu, nu joc. Să facă Mustaţă cu Asociaţia, să meargă 20.000, să spună că au fost tovarăşi şi să fie înţelegere şi acum.

Vor să facă ei, în tara asta, tot ce vor? Nu vreau scandal. O să spună suporterii FCSB: ‘Băi, nea Gigi, noi suntem zeci de mii, iar ei sunt câteva mii!’. Dar eu vreau pace, nu scandaluri şi bătăi. Dacă vreau să joc în Ghencea, joc când vreau eu. Eu am adus în România 300 de milioane de euro! Bani fără să vând nici petrol, nici gaze, nici cherestea, nimic. Am adus în România cadou 300 de milioane! Am vândut aer, iluzii! Am vândut fotbal şi le-am dat jucători şi calificări“, a încheiat Becali

ADVERTISEMENT