News

Priveghi cu lăutari transmis live pe Facebook, ”spart” de polițiști. Amenzi uriașe pentru familia defunctului

16.01.2021 | 14:29
Priveghi cu lautari transmis live pe Facebook spart de politisti Amenzi uriase pentru familia defunctului
ADVERTISEMENT

Românii continuă să nu respecte măsurile de restricție din pandemie. Un priveghi cu lăutari a fost luat cu asalt de polițiști, după ce participanții au transmis live pe Facebook imagini de la eveniment.

Cazul cu pricina a fost semnalat în județul Ialomița. Ajunși la fața locului după ce au văzut imaginile în mediul online, agenții au aplicat sancțiuni în valoare de 15.000 de lei.

ADVERTISEMENT

La priveghi participau mai multe persoane care nu respectau normele sanitare în vigoare, dar și o formație de lăutari venită să cânte ulterior la înmormântare.

Participanții la un priveghi cu lăutari, amendați de Poliției după ce au făcut live pe Facebook

Un priveghi cu totul și cu totul neobișnuit a avut loc la finalul acestei săptămâni într-o localitate din județul Ialomița. Participanții, printre care și o trupă de lăutari, au transmis live în social-media evenimentul, iar asta le-a adus sancțiuni uriașe.

ADVERTISEMENT

Poliția s-a autosesizat în urma imaginilor apărute pe Facebook și au descins la locație. Oamenii legii au identificat 26 de persoane participante, printre care și o trupă de lăutari.

Potrivit unui comunicat al IPJ Ialomiţa, priveghiul a fost organizat în localitatea Bărbuleşti. Oamenii legii s-au sesizat din oficiu şi au descins la adresa respectivă după apariția pe Facebook a unor imagini.

ADVERTISEMENT

”Au fost identificate 26 de persoane participante, cu domiciliul în comuna Bărbuleşti, acestea fiind sancţionate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, valoarea totală a amenzilor fiind de 13.000 de lei.

Totodată, a fost sancţionat contravenţional şi organizatorul evenimentului, un bărbat de 48 de ani, cu amendă în valoare de 1000 de lei, cu aceeaşi sumă fiind sancţionate şi persoanele care au fost chemate să cânte la eveniment”, transmite IPJ Ialomiţa, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Ce prevede legea din starea de urgență în privința înmormântărilor

Recent, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis să propună prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile, având în vedere că numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 continuă să fie crescut.

Botezurile, cununiile şi înmormântările se pot oficia cu maxim 16 persoane care trebuie să respecte măsurile de igienă, distanțare fizică și purtarea măștii.

De asemenea, organizarea de nunţi, botezuri, mese festive în spaţii închise şi deschise, organizarea de activităţi private pentru copii în spaţii deschise şi închise, locuri de joacă, spaţii de tip after-school este interzisă.

ADVERTISEMENT
Tags: