News

Prizonierii ruși au un mesaj pentru soldații de acasă: “Nu veniţi aici! Nicio sumă de bani nu merită! Aici are loc un război”

Noi mărturii tulburătoare ale prizonierilor ruși. Aceștia au recunoscut că au tras în civili și le-au transmis un mesaj soldaților de acasă. I-au sfătuit să nu vină în Ucraina
08.03.2022 | 22:03
Prizonierii rusi au un mesaj pentru soldatii de acasa Nu veniti aici Nicio suma de bani nu merita Aici are loc un razboi
Noi mărturii cutremurătoare ale prizonierilor ruși. sursă foto: captură video Ministerul Apărării din Ucraina
ADVERTISEMENT

Militarii ruși care au fost luați prizonieri în urma invaziei asupra Ucrainei au povestit că au fost obligați să tragă în civili și au transmis un mesaj soldaților de acasă, spunându-le care este situația de fapt.

Prizonierii ruși au un mesaj pentru soldații de acasă

Ministerul Apărării al Ucrainei a postat un nou filmuleț, pe pagina oficială de Facebook, cu doi soldați ruși capturați de ucraineni. La fel ca cei interogați anterior, și aceștia au mărturisit că nu știau ce urmează să facă până când nu au fost puși în fața faptului împlinit.

ADVERTISEMENT

Aceștia au povestit că li s-a spus că vor face exerciții, însă s-au trezit obligați să împuște civili, atât adulți, cât și copii.

Militarii în cauză s-au predat localnicilor și au transmis chiar și un mesaj soldaților de acasă. Le-au spus să nu creadă în propaganda rusă și să nu vină în Ucraina, fiindcă un adevărat război are loc acolo.

ADVERTISEMENT

“Eu vă rog, nu veniţi aici, nicio sumă de bani nu merită. Viața e mai importantă decât toate astea!”, este mesajul unuia dintre tinerii ruși prinși într-un război despre care se pare că nici nu știau.

Militarii ruși recunosc că au împușcat civili

Unul dintre cei doi prizonieri ruși mărturisește că habar nu avea că va fi trimis la război.

“Am fost anunţaţi de conducere că mergem spre hotarele Ucrainei, doar pentru trei zile. Însă multe lucruri nu ne-au spus până la capăt. Noi am ajuns spre hotar, dar am şi trecut peste graniţă.

ADVERTISEMENT

Asta a fost în noaptea spre 24 februarie 2022. Nu ne-au spus nimic concret. Noi abia pe urmă am aflat altceva. Am ajuns aici, dar am fost întâmpinaţi nu prea prietenește”, a povestit tânărul rus.

Acesta a recunoscut că a împușcat și civili, obligat fiind de superiorii săi.

“Noi am mers, era totul normal, dar pe urmă tancurile noastre şi armele noastre au început să împuște populaţia.

ADVERTISEMENT

Ne-au spus că acolo trebuia să fie locuri de dislocare a trupelor militare, dar în realitate acolo a fost populaţia civilă”, a mai spus prizonierul de război.

ADVERTISEMENT