News

Prizonierii de la Azovstal, vizați de liderul rebelilor proruși: ”Nu pot fi lăsați în viață. Niciunul!”

Celebrul lider al rebelilor proruși din Donețk, Igor Ivanovici Strelkov (al cărui nume real e Igor Girkin), a transmis că soldații ucraineni care s-au predat la Azovstal merită să moară în chinuri.
17.05.2022 | 16:40
Prizonierii de la Azovstal vizati de liderul rebelilor prorusi Nu pot fi lasati in viata Niciunul
Igor Ivanovici Strelkov vrea să dea un exemplu cu prizonierii de la Azovstal. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Despre acest individ se știe că în 2014 a jucat un rol-cheie în cadrul tulburărilor civile proruse din Ucraina. De asemenea, autoritățile europene și ucrainene afirmă că Girkin este colonel rus în cadrul serviciului rus de informații militare GRU.

Negocieri la nivel înalt pentru salvarea prizonierilor

El a revenit în prim-plan la puțin timp după ce forțele ruse au prezentat imaginile cu predarea soldaților ucraineni din Azovstal. Aparatul de propagandă de la Kremlin a prezentat imaginile ca o dovadă a faptului că ”naziștii din Mariupol” au fost învinși și umiliți.

ADVERTISEMENT

Ucrainenii au prezentat evenimentul ca pe un rezultat al acordului menit să salveze viețile luptătorilor care au rezistat peste 80 de zile în Mariupol. Amintim că luni, 16 mai, 264 de soldați ucraineni au părăsit uzina de la Azovstal.

Printre ei și inclusiv 53 de camarazi grav răniți. În acest context, președinele Volodimir Zelenski a anunțat marți că demersurile pentru salvarea lor continuă și vor necesita multe negocieri.

ADVERTISEMENT

Colonelul GRU vrea să-i tortureze pe prizonierii la la Azovstal

De fapt, Azov este una dintre cele mai motivate și antrenate unități, cu un nivel mediu ridicat de inteligență, pregătire serioasă și provizii excelente. Un regiment care a învățat și s-a antrenat în mod constant. Și de la cei mai buni experți din lume. Dar cel mai important, este o unitate ideologic rusofobă.

Poziționându-și obiectivul principal pe distrugerea și genocidul poporului rus/sovietic. Și de aceea nu ar trebui să fie lăsați în viață. Nimeni! Indicativ nimeni. Și înainte de asta, ar trebui să fie desființați cu competență. Nu trebuie să-i tratezi pe răniți acum, ca pe răniții normali.

ADVERTISEMENT

Lăsați ”alți” medici să lucreze cu ei. Lăsați-i să lucreze așa cum știu ei să lucreze. La urma urmei, mai sunt încă unii dintre ei. Pentru asta, bineînțeles, e nevoie de determinare și de înțelegere. Există? Categoric acum nu trebuie să-i lăsăm să “prindă eroul” (cine are nevoie de el, va înțelege)”, a scris Igor Ivanovici Strelkov pe Telegram.

Putin a promis că prizonierii vor fi tratați conform normelor internaționale

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să spună dacă aceşti soldaţi ucraineni vor fi consideraţi drept prizonieri de război sau criminali de război. La Moscova, ei sunt văzuți ca membri ai ”bandelor armate neonaziste”.

ADVERTISEMENT

Voi aminti declaraţia lui Vladimir Putin. Ei vor fi trataţi în conformitate cu dreptul internaţional”, a declarat Dmitri Peskov despre situația prizonierilor de la Azovstal.

ADVERTISEMENT