Pro-Am Golf for Everyone, evenimentul care îi aduce aproape pe amatori şi profesionişti. Foto

16.05.2018 | 10:18
ProAm Golf for Everyone evenimentul care ii aduce aproape pe amatori si profesionisti Foto

Un eveniment unic în calendarul competițional de golf are loc la Pianu de Jos în județul Alba. Golf Club Paul Tomița, primul club de golf privat din țară, împreună cu Asociația Golferilor Profesioniști organizează între 8 și 10 iunie prima competiție din seria Pro-Am Golf for Everyone.

Este de remarcat faptul că în România evenimentele din mica lume a golfului devin tot mai dese. Fie că se desfășoară indoor, precum cele organizate de Champ du Golf sau outdoor precum inaugurarea Theodora Golf Club, eveniment despre care relatam într-un articol anterior, fie că sunt organizate de asociații ale golferilor profesioniști sau de asociații ale golferilor amatori, cel mai bun exemplu este al Romanian Golf Association, competițiile de golf atrag tot mai mulți participanți. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

Premii de peste 10.000 de euro la Pro-Am Golf for Everyone

Golf for Everyone este deosebit din mai multe puncte de vedere, se desfășoară pe durata a trei zile, reunește jucători profesioniști și amatori care vor juca împreună formând echipe mixte, se bucură de o numeroasă participare internațională și vine cu o structură de premiere unică. Se vor acorda premii în bani pentru categoria pro în valoare totală de 6.000 euro și premii foarte atrăgătoare pentru categoria amatori, fondul total de premiere depășește 10.000 euro.  “Jucători de top şi-au confirmat deja prezenţa la categoria pro, amintim doar câteva nume: Austin Curtis, Mus Deboub sau Duncan Muscroft, avem participanți din opt țări cu experiență competițională la cel mai înalt nivel. Sunt convins că prin calitatea jucătorilor profesioniști români și străini care și-au confirmat deja prezența, combinat cu formatul interactiv pe care l-am ales pentru concurs și evenimentele dealungul celor trei zile, jucătorii se vor simți extraordinar. Nu pot decât sa sper ca publicul român ne va vizita în număr cât mai mare”, declară David Foster, Președintele Asociației Golferilor Profesioniști.

Participanții se vor bucura de trei zile de golf și multe evenimente pentru spectatorii care nu au avut până acum contact cu acest sport. Pe lângă posibilitatea de a urmări evenimentul ca și spectator, organizatorii oferă celor interesați posibilitatea de a lua masa sau de a lăsa copiii la locul de joacă special amenajat pentru ca cei mici să se joace dea golful. În a treia zi a evenimentului se va desfășura consursul Golf for every Kid, etapă în Kids Golf Tour România ediția 2018 dar și workshopuri pentru golferii profesioniști sau amatori.  “Ne-am propus să contribuim la promovarea beneficiilor practicării acestui minunat sport, să creăm programe naţionale pentru generaţiile tinere și să activăm cât mai multe colaborări între cluburile de golf din ţară. Golf for Everyone este doar un prim pas, organizația pe care o reprezint urmărește alinierea României în cel mai scurt timp la standardele internaționale atât în golful profesionist precum și în cel amator. Prin inițiativele jucătorilor de golf amatori, prin cluburile noi înființate în ultima perioada, fie că sunt indoor sau outdoor, prin proiectele anunțate sau aflate în derulare golful crește ca număr de partcipanți activi și implicit ca popularitate. Este esențial ca la baza acestei dezvoltări să stea calitatea și o viziune clară. Suntem încântați să organizăm prima ediție Golf for Everyone la Golf Club Paul Tomița și să onorăm astfel memoria unui om deosebit”, declară Sebastian Grecu, Vicepreședinte AGP.

Unde se pot găsi detalii privind Pro-Am Golf for Everyone

Gazda acestui turneu este cel mai pitoresc teren de golf de la noi din țară. Clubul de golf care poartă numele profesorului de golf Paul Tomița va asigura cadrul special pentru un eveniment de o asemenea anvergură. Pentru jucătorii care vin din străinătate sau din zonele îndepărtate ale țării organizatorii au pus la dispoziție facilități speciale menite să facă sejurul în inima Transilvaniei cât mai plăcut. “Suntem onoraţi să găzduim prima ediţie a Pro-Am Golf for Everyone la Pianu de Jos, acolo unde s-a născut omul care a pus bazele golfului în România. Fără Paul Tomiţa golful românesc nu ar fi ce este azi. Îi aşteptăm cu braţele deschise pe jucători împreună cu familiile lor, precum și pe cei doritori să ia contact cu golful, le promitem tutror o experienţă de neuitat”, spune domnul Ioan Istrate, Preşedintele Asociaţiei Clubul de Golf Paul Tomiţa.

Detalii despre condițiile de participare și organizarea evenimentului gasiți pe siteul Asociației Golferilor Profesioniști, pe siteul Golf Club Paul Tomița dar și pe platforma am.golf, o inițiativă privată a unui golfer amator de a gestiona calendarul competițional.

TrackMan, tehnologie de ultimă oră la Champ du Golf

Jucătorii de golf din întreaga lume folosesc tehnologia TrackMan, vârful de lance în sportul regal. Românii se pot bucura de această tehnologie la Champ du Golf, unde se pot antrena indiferent de vremea de afară, simulatorul fiind indoor. TrackMan Golf Simulator oferă o paletă generoasă de instrumente pentru îmbunătăţirea jocului, instrumentele fiind folosite de cei mai buni jucători şi antrenori din lume. Cu ajutorul unor aplicaţii inovatoare de analiză video şi de balansare, simulatorul indoor Champ du Golf va face sesiunile de antrenament să fie atât distractive, cât şi productive. Cu ajutorul optimizatorului, jucătorii pot vedea care este adevăratul potential pentru fiecare lovitură realizată, informaţiile fiind furnizate în timp real. În plus, puteţi selecta o vizualizare cât mai bună a loviturii, de la numere uşor de înţeles şi înregistrări video şi până la o vizualizare 3D a traiectoriei bilei. Astfel, jucătorul îşi poate compara prestaţiile pentru a reuşi o lovitură perfecta.