News

Pro România cere demisia președintelului CJ Neamț după incendiul de sâmbătă

17.11.2020 | 12:44
Pro Romania cere demisia presedintelului CJ Neamt dupa incendiul de sambata
ADVERTISEMENT

Pro România îi cere preşedintelui CJ Neamţ, Ionel Arsene, să demisioneze după incediul de sâmbătă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

Coordonatorul filialei Neamţ, Liviu Harbuz, a trimis un comunicat de presă în care se precizează că Pro România nu va participa la consultări pentru desemnarea noului manager al spitalului, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Ionel Arsene ceruse o întâlnire a tuturor partidelor din CJ Neamț prin care să se determine noul director al instituției sanitare.

Pro România îi cere demisia lui Ionel Arsene

Liviu Harbuz, coordonatorul filialei Neamț, a spus că vrea un dialog public la care să fie prezenți și reprezentanţii angajaţilor SJU Piatra-Neamţ.

ADVERTISEMENT

“Printr-o strategie de imagine arogantă şi ipocrită, Ionel Arsene pune din nou pe masa negocierilor politice vieţile oamenilor, demonstrând încă o dată că este interesat doar de competiţia electorală, de conservarea avantajelor funcţiei pe care o ocupă. Nu o să venim la Consiliul Judeţean să negociem politic instalarea unui alt politruc la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

Vreţi un manager adevărat la SJU Neamţ? Organizaţi un concurs corect, fără blaturi politice, lăsaţi managerul să decidă, nu sfătuitorii din umbră, iar după ce instalaţi un profesionist, lăsaţi-l să decidă singur dacă este cazul să schimbe directorii economici, tehnici, de achiziţii, etc. Nu mai puneţi presiune pe personalul medical, încetaţi cu concursurile aranjate pentru ocuparea posturilor din spitale, alocaţi fonduri fără a aştepta para-îndărătul.

ADVERTISEMENT

Schimbaţi preşedintele şi membrii Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, în conformitate cu legea, şi îngrijiţi-vă ca în acest Consiliu să fie doar profesionişti, nu sinecurişti. (…) În concluzie, domnule Ionel Arsene, aşteptăm să vă asumaţi tragedia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ şi să vă daţi demisia de onoare pentru că aveţi pe conştiinţă victimele tragediei Colectiv II”, a declarat Liviu Harbuz, potrivit comunicatului.

Managerul spitalului, Lucian Micu, a anunţat că demisionează. Ulterior, preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, i-a chemat la consultări pe reprezentanții tuturor partidelor din CJ Neamț.

ADVERTISEMENT

Tragedia de la SJU Piatra-Neamț a provocat 10 decese, iar 4 cadre medicale au fost rănite.