Sporturi

Pro România va semna moțiunea de cenzură: „Există un angajament ferm”

09.09.2019 | 18:27
Pro Romania va semna motiunea de cenzura Exista un angajament ferm

Partidul Național Liberal pregătește o nouă moțiune de cenzură prin care să dizolve Guvernul Dăncilă, iar inițiativa are de data aceasta mari șanse de reușită. Prin vocea deputatului Raluca Turcan, principala formațiune politică din opoziție a anunțat că a ajuns deja la un „angajament ferm” cu Pro România și va putea conta pe voturile membrilor partidului condus de Victor Ponta.

Pro România va vota moțiunea de cenzură pregătită de PNL

Într-un interviu acordat recent, prim-vicepreședintele PNL a precizat că se poartă în aceste momente dicuții cu toate partidele din opoziție, primul cu care s-a ajuns deja la un acord pentru susținerea moțiunii de cenzură fiind chiar cel condus de fostul premier. În condițiile în care USR, PMP, Pro România și UDMR vor semna actul de revocare a Guvernului Dăncilă, actualul Executiv se află la mâna parlamentarilor ALDE. Interesant este, însă, faptul că aceștia par mai degrabă tentați să susțină actualul Executiv, în detrimentul unei moțiuni, spre deosebire de viziunea liderului lor, Călin Popescu Tăriceanu.

Am avut întâlniri până în momentul de faţă cu toate partidele care consideră că acest Guvern este lipsit de legitimitate şi de performanţă. Am vorbit cu USR, PMP, ALDE, Pro România, UDMR şi cu reprezentanţii minorităţilor. Astăzi, după întâlnirea cu cei din Pro România, putem spune că din partea acestora există angajament ferm pe semnarea moţiunii de cenzură. De asemenea, după aceste angajament şi după această discuţie vom relua discuţia cu cei din ALDE. Le vom pune la dispoziţie textul care a fost deja armonizat cu colegii de la USR şi PMP, astăzi urmând să primim propunerile de la UDMR şi vom depune moţiunea de cenzură cu încrederea că toate delimitările publice se vor concretiza în vot împotriva acestui guvern”, a declarat Raluca Turcan.

Raluca Turcan speră ca ALDE să voteze la rândul ei moțiunea de cenzură. Sursa foto: gandul.info
Raluca Turcan speră ca ALDE să voteze la rândul ei moțiunea de cenzură. Sursa foto: gandul.info

PNL încearcă să convingă parlamentarii ALDE să voteze moțiunea de cenzură

Totodată, deputatul și prim-vicepreședintele PNL și-a exprimat convingerea că în cel mai scurt timp vor obține un răspuns pozitiv și din partea ALDE, ceea ce ar însemna, în mod evident, căderea Guvernului PSD condus de Viorica Dăncilă.

Semnalele au fost favorabile și din partea ALDE. O să reluăm discuţia cu ei şi eu sper că delimitarea publică se va concretiza şi în acţiunea parlamentară. (…) Preferăm să calculăm de mai multe ori până să depunem moţiunea de cenzură, pentru a avea garanţia că aceasta trece. (…) Acest guvern nu are legitimitate, nu ştie să guverneze, nu poate să guverneze, are grave probleme privind integritatea şi performanţa miniştrilor care încă mai sunt în cabinet. Aşadar, acest guvern trebuie oprit”, a mai spus Raluca Turcan.