Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Pro și contra Mirel! Va mai antrena Rădoi în SuperLiga după scandalul de la Craiova?

Mirel Rădoi a plecat de la Universitatea Craiova și sunt mici șanse să-l mai vedem în primul eșalon de la noi, este opinia inivtaților ultimei ediții a emisiunii FANATIK SUPERLIGA.
09.12.2022 | 12:04
Pro si contra Mirel Va mai antrena Radoi in SuperLiga dupa scandalul de la Craiova
Mirel Rădoi a intervenit în scandalul licențelor de antrenor în România. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi și-a dat demisia după duelul pierdut de Universitatea Craiova în Cupa României Betano cu FC Argeș, scor 1-2. O plecare cu ”scântei”, după ce a ratat unul dintre obiectivele formației sale. În ultima ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, Alin Buzărin și Florin Gardoș au analizat în ce măsură îl vom mai vedea antrenând în primul eșalon de la noi.

Următoarea destinație a lui Mirel Rădoi, cel mai probabil, în  spațiul arab, spun Florin Gardoș și Alin Buzărin

După ce fostul său secund la națională, Nicolae Dică, s-a despărțit de FCSB cu multe discuții, la fel s-a întâmplat, acum, cu Mirel Rădoi, la Universitatea Craiova. Dică, pentru moment, este fără echipă. Să fie altfel cu Rădoi?

ADVERTISEMENT

”Îi va fi greu să-și găsească un club ca și Craiova, sau de același nivel asemănător. Căci, dacă o să-l vrea Chindia…”, a fost opinia lui Florin Gardoș în FANATIK SUPERLIGA.

La care, imediat, Alin Buzărin a replicat: ”Îl vezi ducându-se la Chindia, sau la Botoșani?”. ”Nu, nu-l văd”, a venit răspunsul rapid.

ADVERTISEMENT

”A început antrenoratul foarte sus”

Pentru Alin Buzărin, Mirel Rădoi, reprezintă un caz atipic. Pentru că și-a început cariera direct la o echipă de calibru. Mai exact, Steaua, pe care a condus-o în 29 de jocuri. Cu un procentaj de 44,83% meciuri câștigate.

”Păi tocmai asta este. Noi asta vorbim. Mirel are 42 de ani. El a început antrenoratul foarte sus. Deși atunci încă n-avea licență. Steaua, meciuri cupe europene. 

ADVERTISEMENT

Bun. N-a ținut figura acolo. Patru-cinci-șase luni. Nici atât. L-au pus pe nea Țiți Dumitriu. După care, începe U21. Un traseu firesc. Care-l propulsează la echipa națională. În momentul în care el avea 14, sau 17 sau 18 meciuri antrenate la echipe de seniori. Este caz unic în lume.

Să preiei o echipă națională…Au fost unii care n-aveau niciun meci antrenat la seniori. Hagi, Beckenbauer, Platini. Au fost cine au fost.

ADVERTISEMENT

Și dintre ei, Beckenbauer a câștigat titlul mondial. Întâi a jucat finala și după aceea a câștigat titlul mondial.

Deci el avea până-n 20 de meciuri la seniori când a preluat echipa națională. Și acum mai are încă vreo 20 la Craiova în toate competițiile.

Deci în momentul acesta, noi vorbim despre Mirel Rădoi, totuși, că este un fost selecționer, și circa 40 de meciuri, adică un campionat plin, la nivel de seniori, în România”, spune Alin Buzărin.

Situația financiară, îi permite să aleagă

”Dar și un fost jucător cu multe milioane în cont”, a ridicat mingea la fileu, moderatorul Cristi Coste. ”Asta este altă discuție. Alt aspect al ei. Eu nu cred că l-au interesta, că nici aceea nu a fost bună discuția cu Cârțu, că ți-am dat 15.000, ca la ceilalți…

Da, asta (n.r. faptul că are milioane în cont) îți oferă o libertate. Facilitatea de a alege și, mai ales, de a refuza. Căci altul, căruia îi e foame, și a jucat Divizia B, se duce unde-l cheamă. Mă duc, semnez, mă dă afară, nu contează. 

Tectul celorlalți atunci când primesc întrebarea > este clar. Păi ce să fac, să stau acasă?

Eu nu-l văd luând altceva în România. La Rapid nu-l văd din chestiuni de identitate. Pentru că el este foarte lipit de inima steliștilor. Așa cum nu-l văd pe Șumudică la FCSB. După aceea, nu văd unde. Poate la CFR, dacă pleacă Petrescu”, a spus Buzărin în FANATIK SUPERLIGA.

”Dar la FC U Craiova 1948 l-ai vedea?”, a întrebat tranșant, Cristi Coste. ”Poate doar ca act de vendetă”, spune Alin Buzărin. ”Eu mai degrabă-l văd mergând în Emirate, unde a făcut carieră ca fotbalist. Este foarte apreciat, respectat. În plus, tot timpul foștii selecționeri au luat drumul Dubaiului”, este și concluzia lui Florin Gardoș.

Varianta Botoșani? ”Complicat cu Mirel la noi”

Între echipele nominalizate de Alin Buzărin nu se numărase FC Botoșani. ”În primul rând pentru că a spus domnul Iftime că nu-l interesează”, explică el.

Ce spune patronul clubului moldav? ”A fost un vis. Acum m-am trezit. Nu, este complicat cu Mirel la FC Botoșani. Din motive pe care nu știu dacă le pot dezvolta acum. Sau nu mai contează, pentru că în momentul acesta am antrenor”, a precizat Valeriu Iftime, în exclusivitate, la FANATIK SUPERLIGA.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT