News

PRO TV, ce lovitură! Încasări mai mici în 2019, potrivit datelor oficiale

30.04.2019 | 15:33
PRO TV ce lovitura Incasari mai mici in 2019 potrivit datelor oficiale

Pro TV este cel mai de succes post de televiziune, însă nu traversează cea mai bună perioadă a sa, din punct de vedere financiar. Cel puțin așa reiese din datele oficiale furnizate de specialiști. Anunțul a fost făcut chiar de Central European Media Enterprises.

Bilanț negativ pentru Pro TV în anul 2019

Compania mamă care operează postul din Pache Protopopescu a dat publicității situația veniturilor înregistrate în ultima perioadă. Conform datelor financiare publicate în cursul zilei de marți, CME a avut parte de un bilanț negativ în primul trimestru al anului 2019.

Cele mai mari pierderi au fost resimțite chiar la afacerile din România, practic a doua cea mai importantă piață pentru firma care se ocupă de destinele celui mai important post de televiziune din România, de când Adrian Sârbu și-a anunțat retragerea.

Ce pierderi a înregistrat compania care operează Pro TV
Ce pierderi a înregistrat compania care operează Pro TV

Ce venituri a înregistrat Pro TV, comparativ cu anul 2018

Concret, operațiunile Pro TV pe teritoriul României au atras venituri de 38,8 milioane de dolari în primele trei luni ale anului 2019, potrivit Paginademedia. Situația nu este tocmai îmbucurătoare, în condițiile în care în același interval al anului trecut, compania a înregistrat încasări semnificativ mai mari, de 45,9 milioane de dolari.

În ceea ce privește motivul pentru care Pro TV se confruntă cu această situație, explicația a fost oferită de Michael Del Nin, Co-Chief Execcutive Officer al CME. Conform spuselor sale, veniturile din primul trimestru ale companiei au fost afectate atât de schimbările din domeniul fiscal din România („sector taxes”), cât și de Paștele târziu din acest an.  În aceste condiții, oficialii CME estimează că în luna aprilie compania va înregistra o serie de creșteri, urmând ca lucrurile să se îmbunătățească semnificativ.

Cosmin Stan revine la Pro TV

În ciuda pierderilor înregistrate, Pro TV continuă să facă mutări importante pe piața media. Postul din Pache Protopopescu a reușit să-și asigure serviciile lui  Cosmin Stan. Jurnalistul se întoarce astfel la televiziunea alături de care a reușit să obțină primul premiu Emmy din România.

După exact 10 ani, de mâine mă întorc acasă, la PRO TV, acolo de unde inima mea nu a plecat, de fapt, niciodată!” , a scris Cosmin Stan pe pagina sa de Facebook, fără a oferi detalii în legătură cu activitatea sa din cadrul Știrilor Pro TV.