Life

Proaspăt „burlac”, Dr. Alban își caută iubită în România. Imagini exclusive cu starul în Cluj-Napoca

Starul muzicii disco Dr. Alban s-a despărțit de iubita sa, Katrine, și a filmat în România videoclipul celui mai recent hit, „Moving On”, o piesă cu mesaj premonitoriu.
30.09.2021 | 17:27
Proaspat burlac Dr Alban isi cauta iubita in Romania Imagini exclusive cu starul in ClujNapoca
Proaspăt redevenit „burlac”, Dr. Alban a filmat noul videoclip la Cluj și își caută „jumătatea” în România (sursa Radu Groza Media Agency)
ADVERTISEMENT

Cunoscutul cântăreț de muzică disco Dr.Alban s-a obișnuit cu țara noastră, asemenea altor mari artiști pentru care România a devenit a doua casă. Recent, Dr. Alban a terminat filmările la videoclipul piesei „Moving On”, care s-au desfășurat la Wonderland, în Cluj-Napoca. Piesa este una premonitorie, pentru că artistul suedez de origine nigeriană a compus-o chiar înainte de despărțirea de iubita sa, Katrine.

Potrivit impresarului Radu Groza, cel care l-a readus în România pe artist, „Dr. Alban și Admiral C4C au compus piesa și au scris versurile ca un mesaj clar, adresat celor care se află într-o relație toxică și trebuie să capete curajul de a încheia acest ciclu și de a merge mai departe”.

ADVERTISEMENT

Dr. Alban este un personaj extrem de familiarizat cu țara noastră. Dincolo de hiturile „Hello Africa”, „It’s My Life”, „No Coke”, „One Love” sau „Sing Hallelujah”, dfuzate constant de posturile de radio apărute imediat după 1990, Alban Uzoma Nwapa, pe numele său adevărat, ne vizitează țara de trei patru ori, anual. Dincolo de timpul petrecut în afara scenei, vedeta care în anul 1994 a făcut publicul românesc să se calce în picioare la concertul desfășurat la Sala Palatului este de meserie medic dentist.

Dr. Alban, împreună cu echipa de filmare (sursa Radu Groza Media Agency)
Dr. Alban, împreună cu echipa de filmare (sursa Radu Groza Media Agency)

Dr. Alban: „Am venit să filmez ‘Monving On’ și să-mi caut sufletul pereche la voi, unde mă simt acasă”

Dr. Alban este, probabil, cel mai cunoscut exponent al curentului „eurodance” din anii ’90 și are un frate mai mic, care, de asemenea, a absolvit facultatea de medicină, tot la secția stomatologie. Și asta n-ar fi nimic, dacă fratele cântărețului n-ar fi studiat chiar în România, la Timișoara. De altfel, în trecut, Dr. Alban povestea cum reușise să-și sprijine financiar fratele, trimițându-i pachete cu țigări și cafea, care urmau a fi comercializate.

ADVERTISEMENT

Revenirea lui Dr. Alban în țara noastră s-a datorat filmărilor la videoclipul piesei „Moving On”, o piesă pe care, culmea, artisul a scris-o în perioada în care nu știa că urmează să se despartă de iubita sa, alături de care a trăit nu mai puțin de 20 de ani și cu care, practic, întemeiase o familie. Așa cum sugerează și titlul, „Moving On” este un îndemn de a depăși momentele dificile, create de relațiile „expirate”.

„Am trăit 20 de ani împreună cu fosta mea iubită, dar totul s-a terminat. Mi-a dăruit, în acest timp, doi copii. Acum, am venit să filmez în România și, cine știe, poate îmi găsesc sufletul pereche aici, la voi, unde mă simt ca acasă”, a declarat, cu zâmbetul pe buze, în exclusivitate pentru FANATIK, Dr. Alban.

ADVERTISEMENT
Dr. Alban și prietenii săi, pe platoul de filmare de la Cluj (sursa Radu Groza Media Agency)
Dr. Alban și prietenii săi, pe platoul de filmare de la Cluj (sursa Radu Groza Media Agency)

Prietenia cu impresarul Radu Groza și faptul că fratele său a studiat la Timișoara, la care se alătură concertele pe care le-a susținut în țara noastră, nu sunt singurele legături ale lui Dr. Alban cu România. Admiral C4C, prietenul său alături de care interpretează piesa „Moving On”, are de asemenea origini nigeriene și este căsătorit cu o româncă. În plus, la un moment dat, Dr. Alban a dorit să le devină celor doi naș de căsătorie.

Pentru cititorii mai puțin familiarizați cu întreaga carieră a lui Dr. Alban, menționăm că artistul care vindea milioane de CD-uri și cucerea topurile în anii ’90 a avut o viață de film. În anul 1980, a fost nevoit să-și părăsească țara natală, măcinată de războaie și de corupție și a ales să se mute în Suedia. Decizia nu a fost deloc întâmplătoare, pentru că Suedia este una dintre țările recunoscute pentru faptul că sprijină puternic industria muzicală, mai ales în cazul tinerilor artiști, aflați în căutare de afirmare.

ADVERTISEMENT

Alte amănunte legate de viața personală a artistului stau în „ineditul” faptului că, poate contrar unei anumite mode care a prins contur în lumea vedetelor muzicii internaționale, Dr. Alban nu bea, nu fumează și mănâncă sănătos.

Dr. Alban, flancat de Admiral C4C și de impresarul Radu Groza (sursa Radu Groza Media Agency)
Dr. Alban, flancat de Admiral C4C și de impresarul Radu Groza (sursa Radu Groza Media Agency)

„Topit” după mămăligă, speriat de zborul cu elicopterul

Lansarea oficială a videoclipului noii piese, produs de firma LAZ Production, va avea loc la Cluj Napoca. Impresarul Radu Groza, cel care s-a aflat alături de Dr. Alban în toată perioada șederii acestuia în țara noastră, a precizat, în exclusivitate pentru FANATIK: „La 28 octombrie vom avea lansarea oficială a videoclipului piesei „Moving On”. Este prima piesă pe care Dr. Alban și Admiral C4C o realizează împreună, dar, probabil, vor urma mai multe”.

Tot de la Radu Groza am aflat că Dr. Alban, care, printre altele, este „topit” după mămăliga românească are o fobie pe care nu a izbutit să o depășească nici pe parcursul filmărilor. Deși a cutreierat lumea de-a lungul și de-a latul, artistul călătorește fără teamă cu avionul, însă îi este frică să zboare cu elicopterul.

Admiral C4C și Liana Sărmășan, vedeta feminină a videoclipului, fără emoții înaintea zborului cu elicopterul (sursa Radu Groza Media Agency)
Admiral C4C și Liana Sărmășan, vedeta feminină a videoclipului, fără emoții înaintea zborului cu elicopterul (sursa Radu Groza Media Agency)

Acesta a fost un inconvenient în perioada filmărilor, pentru că, potrivit scenariului, o parte din acțiune se desfășoară într-un elicopter. Astfel, echipa de filmare a fost nevoită să se mulțumească doar cu Admiral C4C, la bordul aparatului de zbor.

În ce-l privește pe Admiral C4C, pe numele său real Ihumezie Christian Nnadozie, acesta este, de asemenea, un artist manageriat de Radu Groza. Povestea vieții sale este demnă de un film. Deși s-a născut într-o familie de intelectuali, bine situați din punct de vedere financiar, a rămas singur de la vârsta de 9 ani, după decesul tatălui său și după ce mama lui a decis să plece în Anglia.

Admiral C4C, alături de Liana Sărmășan și de fiica lui, Zoe (sursa Radu Groza Media Agency)
Admiral C4C, alături de Liana Sărmășan și de fiica lui, Zoe (sursa Radu Groza Media Agency)

Înregistrări la firma lui Smiley și un nou album reggae

„Dr. Alban locuiește de foarte mulți ani în Suedia, unde, de altfel și-a produs toate albumele. Noi ne-am cunoscut abia acum cinci ani și am rămas prieteni. Este, însă, încântat de România și s-a bucurat că am filmat la Wonderland, o locație care i-a plăcut foarte mult. Piesa a fost înregistrată la firma lui Smiley, HaHaHa Production, cu ajutorul lui Șerban Cazacu.Smiley a fost încântat să colaboreze cu Dr. Alban, mai ales că, în copilărie a fost fanul lui”, ne-a spus impresarul vedetelor, Radu Groza.

Echipa care s-a ocupat de producția clipului a fost completată de designerul Raul Stor Men’s Club.

Scenă din timpul filmărilor videoclipului piesei „Moving On” (sursa Radu Groza Media Agency)
Scenă din timpul filmărilor videoclipului piesei „Moving On” (sursa Radu Groza Media Agency)

De altfel, Radu Groza ne-a mărturisit că proiectul său cu Dr. Alban nu se va opri aici. Anul viitor urmează să apară un nou album al artistului, care va conține muzică reggae și va pătrunde inclusiv pe piața din România.

Până la această colaborare, Dr. Alban plănuise și anul trecut să revină în România, unde avea programate două concerte, la Craiova și la București. Din păcate, răspândirea virusului SARS-COV-2 l-a împiedicat să-și respecte aranjamentele pe cel care, la vârsta de 63 de ani, se obișnuise să cânte, în anii trecuți, chiar și trei, patru concerte pe săptămână, majoritatea susținute în fostele țări comuniste.

Vedeta disco Lian Ross, vocea feminină din „Moving On” (sursa Radu Groza Media Agency)
Vedeta disco Lian Ross, vocea feminină din „Moving On” (sursa Radu Groza Media Agency)

Lian Ross, vedeta feminină a clipului, star disco în Germania

Lian Ross, vocea feminină care se face auzită în refrenul piesei „Moving On”, este una dintre vedetele muzicii disco din Germania anilor ’80-’90. Artista a devenit cunoscută mai ales grație hit-urilor „Scratch My Name”, „Fantasy” și „Say You’ll Never”. Lian Ross este o prezență deosebită, fapt care sporește curiozitatea amatorilor muzicii lui Dr. Alban.

De altfel, grație lui Lian, care locuiește în Spania, alături de soțul său, Luis Rodrigues (producătorul celebrei trupe Modern Talking), videoclipul proaspăt fimat în țara noastră va fi lansat și pe pământ iberic, însă abia după evenimentul care va avea loc la finalul lunii octombrie, la Cluj Napoca.

ADVERTISEMENT
Tags: