Fotbal international

Curioasa poveste a lui Danny Da Costa. Fundaşul lui Frankfurt e alergic la gazon!

21.07.2019 | 16:38
Danny Da Costa este fundaşul lui Eintracht Frankfurt şi are o problemă rară

Danny Da Costa este fundaşul echipei germane Eintracht Frankfurt, echipă care a constituit sezonul trecut revelaţia Europa League, reuşind să ajungă în semifnalele competiţiei, unde a pierdut dramatic în faţa lui Chelsea, viitoarea câştigătoare a trofeului. Da Costa a reuşit să depăşească un sezon 2017 de coşmar, când a avut multe probleme din cauza unei tendinite iar anul trecut a jucat toate partidele, fiind unul dintre cei mai buni oameni de la Eintracht.

Problema incredibilă cu care se confruntă permanent Danny Da Costa, jucătorul lui Frankfurt

Dincolo însă de problema legată de tendinită, acum rezolvată definitiv, Danny Da Costa întâmpină o situaţie probabil unică pentru un jucător de fotbal, al cărui viaţă se desfăşoară la antrenamente şi meciuri pe dreptunghiul verde. Este o situaţie cu adevărat ciudată, însă dragostea pentru fotbal l-a determinat pe fundaşul lui Eintracht Frankfurt să nu se dea bătut şi să găsească soluţii.

Danny Da Costa, care a trecut pe la toate naţionalele de juniori ale Germaniei şi acum visează să îşi găsească un loc şi în lotul echipei mari, este alergic la iarbă. O situaţie incredibilă pentru un fotbalist, explicată de jucător pentru tabloidul Bild. “Nu ştiu de unde provine alergia. Când am fost mic am avut neurodermită, dar nu cred să aibă legătură.

De peste zece ani poartă un tricou cu mânecă lungă pe sub tricoul de joc

Problema este că dacă se întâplă să cad pe gazon, în momentul în care am atins gazonul cu o parte a corpului acea parte imediat se umple de prurit. Dacă e la gambe mai e cum mai e, suportabil, dar în rest e groaznic, de aceea port şi la antrenamente şi la meciuri ciorapi ridicaţi cât mai sus, iar pe sub tricoul de joc pun mereu un tricou cu mâneci lungi, pentru a mă proteja.

Danny Da Costa are acum 26 de ani, dar această situaţie a existat dintotdeauna şi figura cu tricoul pe sub cel de joc o face de zece ani, de când a început serios să se ridice ca fotbalist. Nu vrea să plece de la Frankfurt, un oraş cu suporteri extraordinari,spune el, însă şi-ar dori să apară într-o zi un medicament, o soluţie care să îi pună capăt coşmarului şi să fie un om normal.