News
notix pixel id

Problemă nouă la buletinele electronice, depistată de un deputat USR PLUS. Ce simboluri cere acesta pe document

Încă o problemă depistată în spațiul public pe buletinele electronice recent emise de autorități. Un deputat USR PLUS cere introducerea unor simboluri locale.
06.08.2021 | 22:49
Problemă nouă la buletinele electronice, depistată de un deputat USR PLUS. Ce simboluri cere acesta pe document
Problemă nouă la buletinele electronice, depistată de un deputat USR PLUS. Ce simboluri cere acesta pe document. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

După controversele ”sex” vs ”gen” și dispariția tricolorului, o nouă problemă a fost ridicată în legătură cu noile cărți de identitate electronice.

Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Iulian Bulai (USR PLUS), este cel care vine în spațiul public cu noile obiecții.

Încă o problemă la buletinele electronice. Ce simboluri cere un depitat USR PLUS pe document

Potrivit deputatului USR PLUS, de pe noile documente lipsesc o serie de simboluri de o mare însemnătate din regiunea Moldova.

ADVERTISEMENT

În opinia lui Bulai, această zonă a țării ar trebui să fie tratată pe picior de egalitate cu Maramureșul, Transilvania și Muntenia. Acestea din urmă ”au elemente/ însemne culturale care se regăsesc pe noua carte de identitate”.

În acest sens, parlamentarul face un apel public către șeful MAI, Lucian Bode. Pe lângă această sesizare, Iulian Bulai continuă tema de partid în ceea ce privește eliminarea înscrierii domiciliului din CI ”care îngreunează viața a milioane de români”.

ADVERTISEMENT

”MAI preferă “sex” în loc de “gen”. Nu am nicio problemă cu asta. Sunt sinonime. Ce e mai grav e că o instituție a statului român schimbă CI după orice scandal de pe Facebook, dar nu ia cea mai așteptată decizie: eliminarea înscrierii domiciliului din CI. Fapt care îngreunează viața a milioane de români.

Respectul meu pentru maramureșeni, ardeleni și munteni: toți au elemente/ însemne culturale care se regăsesc pe noua carte de identitate.

ADVERTISEMENT

Întrebarea mea pentru ministrul Bode e următoarea: de ce pe noul CI nu e loc și pentru simbolurile Moldovei – Palatul Culturii, mănăstirile din Bucovina, Mausoleul de la Mărășești?
Aștept răspuns, domnule ministru.

O speță similară: de ce este loc pe pașaport pentru o mănăstire de 30 de ani din Maramureș, Cascada Bigăr, dar nu și pentru mănăstirile noastre din Moldova – vechi de sute de ani – patrimoniu UNESCO?! Și aici aștept răspuns, domnule ministru!”, scrie Iulian Bulai pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au rezolvat problema ”sex” vs ”gen” de pe noile buletine electronice

După controversele și disputelor apărute în spațiul public pe tema noilor buletine electronice, oficialii din MAI au luat decizia de a face o serie importantă de modificări în structura acestui document.

Vineri, 6 august, la patru zile de la emiterea noilor acte, directorul de la Evidența Populației, chestorul Cătălin-Aurel Giulescu, a anunțat că noua carte de identitate electronică va fi modificată astfel încât mențiunea ”gen” să fie înlocuită cu ”sex”, la fel ca în cărțile clasice.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri