Fotbal intern

În această seară, Astra şi Botoşaniul dispută prima manşă din turul II preliminar al Ligii Europa. Astra, şanse mari de VICTORIE!

În această seară, de la 21:45, respectiv 22:00, Astra Giurgiu şi FC Botoşani dispută primele manşe din turul II preliminar al Ligii Europa. Dacă Astra e văzută favorită în Scoţia,...
16.07.2015 | 00:01
In aceasta seara Astra si Botosaniul disputa prima mansa din turul II preliminar al Ligii Europa Astra sanse mari de VICTORIE

În această seară, de la 21:45, respectiv 22:00, Astra Giurgiu şi FC Botoşani dispută primele manşe din turul II preliminar al Ligii Europa. Dacă Astra e văzută favorită în Scoţia, Botoşaniul are şanse mici să o păcălească pe Legia, la Varşovia. Ambele formaţii româneşti vor încerca să facă puncte pentru coeficientul de ţară, în această fază preliminară a competiţiei punctajul înjumătăţindu-se.

………………………….

Probleme mari pentru jucătorii de la Astra şi Botoşani înainte de meciurile din Liga Europa. Greva controlorilor de trafic de la Otopeni i-a pus în dificultate, chiar înainte de plecare.

Astra a plecat cu două ore întîrziere spre Scoţia, timp în care Şumudică a avut timp să-şi cumpere pastilele, pentru a nu avea probleme în timpul zborului. “Nu e nici o criză, mi-am luat dropsuri, nu am simţit nimic. Facem nişte stretching aici şi ne relaxăm”, a declarat Şumudică la plecare.

Aceeaşi problemă a avut-o şi avionul Botoşaniului. Acesta a plecat cu o întîrziere de şapte ore! “Dacă plecam călare pe caii patronului ajungeam mai repede”, au glumit fotbaliştii moldoveni.

Casa închisă în Scoţia

Scoţienii de la Inverness au anunţat că peste 6.000 de bilete au fost vîndute pînă marţi la meciul cu Astra, din prima manşă a turului II preliminar al Ligii Europa. Partida Inverness – Astra se joacă, joi, de la ora 21:45, şi poate fi urmărită în format LIVETEXT pe FANATIK.RO.

În sezonul 2014/2015, Inverness a ajuns în finala Cupei Scoţiei după ce a eliminat pe Celtic Glasgow, scor 3-2 după prelungiri, în semifinale. În ultimul act, Inverness a dispus de Falkirk, cu scorul de 2-1, obţinînd cel mai important trofeu din istoria clubului.

“Avem nevoie de un public numeros, ar fi un impuls masiv pentru jucători. Va arăta oamenilor despre ce este vorba, ce înseamnă Highlands. Este ceva istoric, unii dintre aceşti oameni vor spune «unde erai cînd a jucat prima oară Inverness în Europa?». Apoi ei pot spune că au fost acolo. Avem nevoie de un stadion plin şi dacă suporterii se vor comporta cum au făcut-o la Cupa Scoţiei, asta îi va ajuta din plin pe băieţi”, a declarat Hughes, antrenorul scoţienilor.

“Vrem să fim buturuga mică”

FC Botoşani are o misiune imposibilă în turul doi preliminar al Ligii Europa, fiind obligată să treacă de Legia Varşovia, din Polonia. Antrenorul Leo Grozavu a vorbit înainte de plecarea în Polonia despre speranţele pe care le au înaintea dublei.

“Ne-am fi dorit să avem mai mult noroc la tragerea la sorţi şi să picăm cu o echipă mai abordabilă. Din păcate, vom întîlni Legia, care a mai jucat în ultima vreme cu echipe româneşti, Steaua, Rapid… Sperăm să fim noi buturuga mică, aia care răstoarnă carul mare”, a declarat Leo Grozavu, antrenorul formaţiei din Botoşani.

Partida dintre Legia şi FC Botoşani se dispută joi, de la ora 22:00, şi poate fi urmărită în format LIVETEXT pe FANATIK.RO.