News

Probleme apărute la metroul din Drumul Taberei. Când se va deschide, de fapt, magistrala. Anunțul lui Ludovic Orban

11.09.2020 | 16:01
Probleme aparute la metroul din Drumul Taberei Cand se va deschide de fapt magistrala Anuntul lui Ludovic Orban
ADVERTISEMENT

Magistrala de metrou Drumul Taberei se apropie cu pași uriași de finalizare și de inaugurare, iar oficialii dau asigurări că în cel mai scurt timp pasagerii se vor bucura de lucrare.

În ultimele zile au apărut însă o serie de probleme legate de acest proces de definitivare, după ce au apărut câteva obiecții de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește, premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că Metroul Drumul Taberei se va deschide după semnarea procesului verbal de recepție, iar obiecțiile ISU ”vor fi discutate cu șefii Metrorex”.

Când se va deschide metroul din Drumul Taberei. Anunțul premierului Ludovic Orban

Lucrările la Magistrala 5 din Drumul Taberei au început în 2011 și urmau să fie încheiate la o distanță de trei ani de zile, dar în 2014 încă zona era încă un imens șantier.

ADVERTISEMENT

După ce constructorul a înregistrat nu mai puțin de 6 ani întârziere, inaugurarea a fost una imposibilă până la această dată. În prezent, autoritățile se pregătesc de ziua izbăvitoare a punerii în funcțiune a metroului cu pricina. În calea lor mai stau o serie de probleme ridicate de ISU.

În cursul zilei de vineri, premierul Ludovic Orban a dezvăluit că magistrala se va deschide după semnarea procesului verbal de recepţie, care depinde de câteva obiecţii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, iar rezolvarea lor este de ordinul zilelor, informează Agerpres.

ADVERTISEMENT

”Metroul Drumul Taberei se va deschide după semnarea procesului verbal de recepţie. Iar semnarea procesului verbal de recepţie, în momentul de faţă, mai depinde de doar câteva obiecţii din partea ISU pe care le-am discutat şi cu domnul ministru şi cu conducerea Metrorex, pentru care se lucrează.

Rezolvarea acestor obiecţii se va face într-un timp relativ scurt, de ordinul zilelor, nu de ordinul săptămânilor sau lunilor, aşa cum am văzut în tot felul de speculaţii pe această temă”, a afirmat Orban, într-o vizită de lucru la Orşova.

ADVERTISEMENT

Metroul din Drumul Taberei, o lucrare fără final

Recent, în luna iunie, actualul ministru al Transporturilor, Lucian Bode a ținut să-și ceară scuze bucureștenilor, în numele celor 17 miniștri care au ocupat aceeași funcție ca el, pentru faptul că Magistrala M5 nu va fi gata la data de 30 iunie.

Noua Magistrală 5 de metrou leagă Drumul Taberei de centrul Capitalei. Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiței, are aproape 7 kilometri lungime, 10 stații și un depou. Valoarea integrală a proiectului este de 3,4 miliarde de lei.

ADVERTISEMENT