Fotbal intern

STEAUA. Alarmă în vestiar! Are aceleaşi probleme ca şi EKENG!

STEAUA. Gigi Becali a început o campanie în forţă pentru destabilizarea adversarilor, iar cheia succesului în privinţa patronului stelist a fost transferul unor jucători importanţi din Liga...
10.09.2016 | 00:01
STEAUA Alarma in vestiar Are aceleasi probleme ca si EKENG
ADVERTISEMENT

STEAUA. Gigi Becali a început o campanie în forţă pentru destabilizarea adversarilor, iar cheia succesului în privinţa patronului stelist a fost transferul unor jucători importanţi din Liga 1, mai ales de la campioana Astra Giurgiu.

Fernando Boldrin şi William de Amorim au fost aduşi la Steaua, dar ei pot fi urmaţi, în viitor, de Harlem Gnohere, de la Dinamo, ca şi de Andrei Ivan, de la CS U Craiova. Dacă aducerea lui Boldrin s-a oficializat repede, poza de prezentare a lui William de Amorim s-a lăsat aşteptată. Iar motivul a fost dezvăluit „oficial” de şefii celor două echipe implicate.

ADVERTISEMENT

„E normal să se facă aceste controale. S-au făcut RMN-uri la genunchi, s-au făcut controale la inimă, s-au făcut absolut toate controalele, iar De Amorim e sănătos, nu are nici o problemă”, a precizat Dani Coman, preşedintele Astrei, cînd a fost întrebat de motivul pentru care s-a întîrziat perfectarea trecerii lui De Amorim la Steaua.

Problema specifică jucătorilor africani

STEAUA. Numai că oficialul campioanei a prezentat situaţia doar pe jumătate, punctual dacă vreţi, evitînd să spună care sînt problemele generale reale, de fond, ale jucătorului, motiv care a dus şi la ezitarea steliştilor de a-i propune un contract valabil cinci ani. Iar FANATIK.RO vă dezvăluie episoadele din culise care au dus la această amînare.

ADVERTISEMENT

În timp ce Boldrin a fost prezentat de şefii Stelei, lui De Amorim i se stabiliseră teste medicale amănunţite. Mai exact, oficialii vicecampioanei au făcut o programare de urgenţă pentru ca jucătorul de 24 de ani să facă un RMN cardiac. Motivul îl dezvăluie sursele FANATIK.RO: „Becali a aflat că jucătorul prezintă anumite probleme la inimă, unul dintre muşchii inimii este mai gros decît în mod normal. Este o problemă specifică jucătorilor africani”.

STEAUA. Marcaţi de drama din „Ştefan cel Mare”

Problemele medicale ale lui William de Amorim, deşi nu par să aibă un impact foarte mare asupra evoluţiilor sale din moment ce a jucat la Astra fără dificultăţi, i-au făcut pe stelişti să fie prevăzători, mai ales în urma tragediei lui Patrick Ekeng, care a murit pe teren în timpul meciului Dinamo – Viitorul.

ADVERTISEMENT

„Problemele nu sînt aşa mari încît jucătorul să nu joace, dar ele există şi i se vor face întotdeauna teste medicale suplimentare. Nu vrem să avem parte de un nou eveniment asemănător celui prin care a trecut Dinamo cînd a murit Patrick Ekeng”, au punctat sursele FANATIK.RO din anturajul Stelei. Totuşi, site-urile de specialitate precizează că hipertrofia cardiacă, adică problema lui William de Amorim, poate să provoace decesul persoanei suferinde!

Teste medicale făcute într-un dispensar comunal

STEAUA. Teama lui Gigi Becali de a-l aconta pe William de Amorim a fost cauzată şi de faptul că latifundiarul din Pipera a aflat că ultimele vizite medicale ale giurgiuvenilor au avut loc într-un dispensar din Chiajna, comuna de la marginea Bucureştiului cu echipă de primă divizie, nicidecum într-un centru specializat.

ADVERTISEMENT

„În iarnă, Astra a făcut testele medicale fără ca jucătorii să fie supuşi unor controale amănunţite, specifice sportivilor. Tocmai de asta Becali a insistat ca De Amorim să treacă mai multe examene medicale, printre care şi RMN-ul cardiac. În urma acestuia, oficialii Stelei au primit asigurări că fotbalistul se menţine bine, însă este nevoie de vizite periodice pentru teste specifice problemei cu care se confruntă”, au încheiat sursele FANATIK.RO. Printre cei care au călcat pragul dispensarului din Chiajna în detrimentul Institutului Naţional de Medicină Sportivă este şi cel mai bun om al Stelei în partida tur cu Manchester City, Florin Niţă.

Mai e şi rapidist înfocat!

STEAUA. Pe lîngă faptul că prezintă probleme medicale delicate, William de Amorim i-a mai dat o lovitură lui Becali: are un trecut apropiat faţă de rivala din Giuleşti, Rapid. „Este unul dintre cei mai mari susţinători ai Rapidului! Ştie imnul, îi plac la nebunie cîntecele galeriei giuleştene”, au punctat apropiaţii jucătorului.

1,8 milioane euro este cota de piaţă a lui William de Amorim

„Pot spune că sînt fericit! Sper să răsplătesc încrederea arătată de cei de la Steaua” (William de Amorim)

ADVERTISEMENT