News

Probleme cu apa din cauza secetei. Mai multe localități din vestul țării se confruntă cu presiunea scăzută la robinet

Seceta intensă cauzează mari probleme cu apa potabilă în România. În vestul țării, mai multe localități se confruntă cu presiunea foarte scăzută la robinet.
01.07.2022 | 23:44
Probleme cu apa din cauza secetei Mai multe localitati din vestul tarii se confrunta cu presiunea scazuta la robinet
Mai multe localități din Arad se confruntă cu presiunea scăzută la robinet pentru apa potabilă. Sursa foto: antena3.ro
ADVERTISEMENT

Zona de vest a țării este cea mai afectată de căldură în această perioadă. Trei zile la rând, județele din Banat și Crișana au fost sub coduri portocalii și roșii de caniculă.

Mai multe localități din Arad se confruntă cu presiunea scăzută la robinet pentru apa potabilă

În regiune nu au mai căzut precipitații de foarte mult timp. În aceste condiții, mai multe localităţi din judeţul Arad se confruntă, de câteva zile, cu presiune scăzută la apa potabilă provenită din reţea.

ADVERTISEMENT

Autoritățile spun că motivul acestor probleme extrem de grave este seceta. Furnizorii fac din nou apel la populaţie să folosească apa cu responsabilitate.

Cei de la Compania de Apă Arad spun că, deocamdată, 17 localităţi din judeţ se confruntă cu probleme legate de presiune.

ADVERTISEMENT

”În condiţiile lipsei precipitaţiilor din ultima perioadă, în localităţile Ineu, Bocsig, Mânerău, Răpsig, Hăşmaş, Beliu, Tăgădău, Archiş, Comăneşti, Şuşag, Avram Iancu, Vasile Goldiş, Coroi, Chişlaca, Craiva, Siad şi Rogoz presiunea apei potabile este mai scăzută, pentru refacerea rezervei de apă în instalaţiile de distribuţie”, a transmis, vineri, compania care furnizează apă în zonă, potrivit Agerpres.ro.

Compania de Apă Arad le reamintește utilizatorilor că, în acord cu legislația în vigoare, ”apa potabilă este destinată strict pentru alimentarea populației, a animalelor și pentru asigurarea igienei și sănătății populației”.

ADVERTISEMENT

Alte zone din țară care se confruntă cu seceta accentuată

Seceta tot mai intensă din România a adus măsuri extreme în ceea ce privește consumul de apă și în alte județe. În Cluj, un primar a interzis sătenilor să-și mai ude legumele.

Magdalena Lucia Suciu, edil al comunei Chinteni, a spus că cetățenii nu mai pot folosi apa potabilă pentru a uda grădinile. Detalii, AICI.

ADVERTISEMENT

Probleme au fost și în Moldova. În județul Iași, o companie de apă anunțat că se află în neplăcuta situație de a furniza apă cu program, zilnic, în intervalul orar estimat 06.00 – 22.00, către utilizatorii din localități.

Nici în Maramureș situația nu este mai bună. Sunt probleme cu aprovizionarea cu apă în mai multe localități din nordul țării.

ADVERTISEMENT