News

Probleme cu “Giurgiu”, noua garnitură de metrou din București. Ce s-a întâmplat la cele mai recente teste

”Giurgiu”, noua garnitură de metrou din București, întâmpină o serie de probleme destul de importante. Acestea au ieșit la iveală încă de la primele teste.
18.06.2024 | 21:28
Probleme cu Giurgiu noua garnitura de metrou din Bucuresti Ce sa intamplat la cele mai recente teste
Ce probleme întâmpină “Giurgiu”, noua garnitură de metrou din București. Sursa foto: GS News / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Au apărut deja probleme cu “Giurgiu”, noua garnitură de metrou din București adusă tocmai din Brazilia. Date îngrijorătoare după ce au fost efectuate o serie de teste în această lună.

Ce probleme întâmpină “Giurgiu”, noua garnitură de metrou din București

În această primăvară, compania de transport public Metrorex a publicat primele imagini cu noul tren Alstom, Metropolis. Garnitura a ajuns pe 25 aprilie în depoul de la Berceni.

ADVERTISEMENT

Astăzi, 25.04.2024, la ora 1:30, noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul Berceni”, a anunțat Metrorex. Trenul cu indicativul 1402-2402, denumit “Giurgiu”, face parte din lotul celor 13 trenuri destinate Magistralei 5, achiziționate pe baza contractului încheiat între Metroex și Alstom, în 2 decembrie 2020, urmare a procedurilor legale de achiziție.

Între timp, au început și testele noilor garnituri. Publicația Gândul, care citează surse Metrorex, scrie că testele pentru noul metrou Alstom produs în Brazilia nu ar decurge potrivit graficului.

ADVERTISEMENT

Se pare că prima garnitură ajunsă în Capitală – ”Giurgiu” – ar avea probleme la alimentarea cu energie. Astfel, testele de 10.000 de kilometri necesare pentru ca trenul să fie introdus în circulație vor întârzia.

După ce s-au făcut testele la rece, trenul a fost conectat la rețeaua de electricitate, apoi ar fi apărut niște probleme. Nu se știe din ce cauză. Cert este că nu-i dau de cap la tren, iar testele vor întârzia”, au precizat sursele publicației citate.

ADVERTISEMENT

Ce alte probleme mai întâmpină ”Giurgiu”

Alte surse din interiorul companiei de transport mai spun că trenul ”Giurgiu are probleme la alimentarea cu energie”, iar săptămâna asta nu se fac probe. ”Mecanicii au terminat modulul teoretic și așteaptă să li se comunice dacă trenul este remediat pentru finalizarea celor 10 zile de conducere efectivă”, mai notează sursa citată.

În urmă cu o săptămână, același tren a făcut testele ”la rece”. La fel ca în prezent, dinspre Metrorex se spunea că noul tren ar avea probleme. ”Deocamdată, s-au făcut testele la rece pentru primul tren care a venit în depou.

ADVERTISEMENT

Asta presupune că metroul a fost manevrat de un LDH (Locomotivă Diesel Hidraulică). S-au testat roțile, cum se învârt, frânele. Deocamdată, nu este totul perfect. De exemplu, la frânare, trenul nu s-a oprit la punct, cum se spune. Dar sperăm noi că totul este în grafic. Sunt trenuri de ultimă generație, cu o tehnologie deosebită. Suntem convinși că în cele din urmă totul va fi foarte bine”, au explicat sursele Metrorex.

Recent, un al doilea metrou Alstom, din cele 13 produse în Brazilia pentru București, a ajuns în Capitală. Trenul, numit ”Ilfov”, a plecat din America de Sud la începutul lunii aprilie. El este în depoul de la Berceni, alături de ”Giurgiu”.

ADVERTISEMENT
Tags: