Fotbal intern

Probleme cu denumirea stadionului din Bănie. Reacţia familiei lui Ion Oblemenco după anunţul că arena nu va purta numele fostului atacant

UPDATE / Familia fostului mare fotbalist al Universităţii Craiova, Ion Oblemenco, a reacţionat la decizia ca stadionul din Bănie să nu mai poarte numele tunarului. Clara Pigulea, fiica marelui...
07.09.2017 | 16:35
Probleme cu denumirea stadionului din Banie Reactia familiei lui Ion Oblemenco dupa anuntul ca arena nu va purta numele fostului atacant

UPDATE / Familia fostului mare fotbalist al Universităţii Craiova, Ion Oblemenco, a reacţionat la decizia ca stadionul din Bănie să nu mai poarte numele tunarului. Clara Pigulea, fiica marelui fotbalist oltean, a anunţat printr-un comunicat de presă că numele “Ion Oblemenco” este înregistrat la OSIM pentru a-l proteja, dar că nu doreşte ca familia ei să primească vreun ban dacă noul stadion va purta numele fostului mare fotbalist.

“Doamnelor si Domnilor, Dragi prieteni ai Universităţii Craiova, ţin să vă asigur, de la bun început, de bunele mele intenţii, aşa cum au fost dintodeauna, faţă de Clubul Universitatea Craiova, faţă de suporterii  acestei echipe, faţă de toţi cei care au scris istoria “Campioanei unei mari iubiri”. Tocmai de aceea, văzând ultimele declaraţii apărute în spaţiul public referitoare  la numele pe care urmează să-l poarte noua arenă de fotbal din Craiova, trebuie să precizez că ar fi o onoare şi o bucurie imensă pentru noi, cei din familie, ca stadionul cel nou să poarte numele “Ion Oblemenco”. E adevărat, am înregistrat noi, ce din familie, numele ” Ion Oblemenco” la OSIM pentru a-l proteja şi a-l feri de eventuale şi nedorite situaţii şi contexte  publice, care să-i  fi daunat imaginii şi memoriei tatălui meu. Dar asta nu înseamnă sub nicio formă că noi, cei din familie, am pretinde bani sau orice altă recompensă  materială din partea Primariei Municipiului Craiova, în cazul în care aceasta instituţie ar decide să păstreze numele „Ion Oblemenco”. Nu pretindem nimic, în afară de respectul faţă de numele “ Ion Oblemenco””, se arată într-un comunicat semnat de Clara Pigulea. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Noul stadion din Craiova este aproape finalizat, iar oltenii de la CS Universitatea Craiova vor putea juca meciurile din Liga 1 Betano pe arena din Bănie. Deşi s-a montat deja gazonul şi scaunele au fost instalate, oficialităţile nu ştiu momentul în care va fi inagurat, dar nici numele pe care-l va avea noua “bijuterie”.

Conform oficialităţilor din Craiova, noul stadion nu va putea purta numele de “Ion Oblemenco” şi sunt în căutarea unor soluţii pentru a-i mulţumi pe olteni. Olguţa Vasilescu a propus ca stadionul din Bănie să fie numit pe modelul arenei “Allianz Arena”, din Munchen.

Noul stadion din Craiova, probleme în ceea ce priveşte denumirea

“Construcţia este aproape finalizată, numai că nu ştim când va fi primul meci, pentru că depinde de gazon. Nu s-a stabilit ce nume va purta noul stadion de fotbal din Craiova, este o decizie pe care trebuie să o ia primăria. Eu am spus că, dacă ar fi după mine, aş fi organizat o licitaţie pentru denumirea stadionului cu firmele mari, exact cum este în Occident. Cine vrea să dea denumirea acestui stadion, trebuie să plătească cheltuielile cu utilităţile. Ar fi un ajutor foarte mare şi pentru primărie, mai ales că numele de Oblemenco este înregistrat deja la OSIM de către familie”, a spus Olguţa Vasilescu.

Conform celor de la Digi Sport, primul meci pe noua arenă din Craiova va avea loc în 16-imile de finală ale Cupei României, pe 25 octomrbie, atunci când oltenii vor avea un adversar mult mai slab cotat. Însă, oltenii îşi doresc ca formaţia respectivă să joace în Bănie în schimbul unei reţete financiare foarte bune.

Dacă lucrurile nu se vor concretiza, atunci jucătorii lui Devis Mangia vor inagura stadionul în meciul cu FCSB, de pe 27-29 octombrie.