Fotbal international

Probleme cu organizarea EURO 2021! Anunţul de ultimă oră făcut de UEFA: “Avem probleme cu trei oraşe”

17.05.2020 | 11:10
Probleme cu organizarea EURO 2021 Anuntul de ultima ora facut de UEFA Avem probleme cu trei orase
ADVERTISEMENT

Campionatul European din vara acestui an a fost amânat, astfel că a devenit EURO 2021. Chiar dacă mai este timp până la începerea competiţiei, UEFA a anunţat că sunt probleme cu organizarea turneului final care ar trebui să se dispute în 12 oraşe.

Probleme cu organizarea EURO 2021. Nouă oraşe sunt pregătite de turneul final

Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, a anunţat că forul continental întâmpină probleme cu organizarea EURO 2021. Turneul final trebuia să se dispute în această vară, însă pandemia de coronavirus a dat toate planurile peste cap şi competiţia a fost mutată în vara anului viitor.

ADVERTISEMENT

EURO 2021 ar trebui să fie organizat în 12 oraşe, printre care se află şi Bucureştiul, însă au apărut dificultăţi din cauza pandemiei de coronavirus. Aleksader Ceferin susţine că sunt probleme cu trei dintre gazdele turneului final.

“În principiu, plănuim să organizăm în aceleași locuri. Cu nouă orașe, totul este stabilit. Avem probleme cu alte trei orașe, deci vom continua să discutăm.

ADVERTISEMENT

Pe scurt, vrem să organizăm în 12 orașe. Dacă nu, suntem gata să facem asta în zece, nouă sau opt orașe”, a declarat Aleksander Ceferin pentru beIN Sports.

Care sunt oraşele sub semnul întrebării pentru EURO 2021

Preşedintele UEFA nu a precizat care sunt cele trei oraşe unde ar putea exista probleme în vederea organizării EURO 2021. În ultimele luni, presa internaţională a anunţat că Roma, Bilbao şi Copenhaga ar fi oraşele care ar putea să dispară de pe lista gazdelor.

ADVERTISEMENT

“Sunt 50-50 la sută șanse. Noi, la federație, suntem gata de Euro și în 2021, dar nu putem lua o decizie fără sprijinul necondiționat al partenerilor noștri.

Mai e mult de lucru. Trebuie să avem toate acordurile semnate”, a spus Jesper Moller, preşedintele Federaţiei Daneze de Fotbal, pentru Sky Sports la finalul lunii aprilie.

ADVERTISEMENT

Bucureştiul va organiza patru meciuri de la EURO 2021

Conform programului UEFA pentru EURO 2021, Bucureştiul va organiza trei meciuri din Grupa C şi o partidă din faza optimilor de finală. Dacă naţionala României va trece cu succes de barajul Ligii Naţiunilor, “tricolorii” vor disputa două meciuri pe Arena Naţională, cu Austria şi Ucraina, în timp ce posibilul duel cu Olanda ar fi programat la Amsterdam.

ADVERTISEMENT