News

Probleme cu organizarea Evaluării Naționale! Părinții o acuză pe Ecaterina Andronescu! Răspunsul ministrului

17.06.2019 | 20:44
Probleme cu organizarea Evaluarii Nationale Parintii o acuza pe Ecaterina Andronescu Raspunsul ministrului

Părinții elevilor care urmează să susțină Evaluarea Națională spun că este cea mai proastă organizare a examenului de până acum! Aceștia spun că în loc să fie ajutaţi de mai marii din învăţământ să decidă informat unde îşi vor continua studiile, elevii au parte numai de piedici.

Probleme cu organizarea Evaluării Naționale, semnalate de părinții revoltați

„Poţi controla cariera unui copil! Controla în sensul pozitiv. Nu s-a respectat un calendar obişnuit în ultimii ani, în care copiii aveau broşura din timp, înainte de a se termina clasa a opta. Nu au vrut să-şi asume printr-un comunicat această întârziere”, a declarat pentru știrileprotv.ro Iulian Cristache, președintele Federației Asociației de părinți.

Părinții spun că Ministerul Educaţiei trebuia să publice listele cu notele de admitere la liceu de anul trecut, aşa cum a făcut în fiecare an, pentru ca elevii să îşi dea seama cam ce note trebuie să ia ei, ca să aibă şanse de intrare în clasa pe care o ţintesc, însă listele au fost șterse!

Probleme cu organizarea Evaluării Naționale
Probleme cu organizarea Evaluării Naționale

Poziția ministrului Educației, Ecaterina Andronescu

Oficialii se apără spunând că nu au făcut altceva decât să protejeze datele personale ale copiilor. Și ministrul Educației s-a implicat în acest scandal și le-a răspuns părinților.

”Ştiţi că există o lege a protecţiei datelor personale. Anul trecut Autoritatea care se ocupă de lucrul acesta, i-a obligtat să nu le ţină mai mult de două luni de zile şi ca urmare le-au şters. În legătură cu cele mai vechi, ne-au obligat să le ştergem şi pe ele. Aici suntem. Deci nu că le-a şters cineva că nu a avut ce face.

O să le afişăm. Probabil că nu o să le mai ţinem atât de mult, dar trebuie să afişăm rezultatele pentur că până la urmă trebuie să faci faţă şi transparenţei, de care este nevoie în orice examen, fără îndoială, pentru că suspiciunile de aici se ridică”, a declarat Ecaterina Andronescu.