Fotbal international

Probleme cu portarii pentru Nicolae Dică. Un goalkeeper de 17 ani ar putea intra cu Rapid Viena

29.08.2018 | 13:08
Probleme cu portarii pentru Nicolae Dica Un goalkeeper de 17 ani ar putea intra cu Rapid Viena

Nicolae Dică ar putea să aibă mari probleme la returul cu Rapid Viena, din playoff-ul Europa League. Cristian Bălgrădean s-a accidentat în partida cu Viitorul, câștigată de roș-albaștri cu 4-1, iar în poarta lui FCSB a intrat Andrei Vlad, care cel mai probabil va fi titular și în partida decisivă pentru calificarea în grupe.

„Messi al portarilor” a intrat în poartă în locul lui Bălgrădean și a avut o prestație foarte bună cu echipa lui Gică Hagi, motiv pentru care a fost lăudat de Helmuth Duckadam: “Eu cred că Andrei Vlad a fost eroul acestei partide. La 2-1 a scos două mingi fantastice. Asta fără a lua din meritele celorlalți jucători. Dar Vlad a avut intervenții cheie, într-un moment greu, când a fost degringoladă în jocul nostru. Cu un om în plus, nu trebuia să ajungem să avem emoții”, a spus „Eroul de la Sevilla”, după victoria de la Ovidiu.

Cel mai probabil Vlad va fi în continuare titular, după ce accidentarea lui Bălgrădean s-a dovedit a fi mai dură decât se așteptau oficialii roș-albaștrilor. Cu toate acestea, patronul FCSB nu își face griji în această privință: „I-am văzut pe Meme şi Dică foarte îngrijoraţi cu referie la accidentarea lui Bălgrădean şi eu le-am spus, staţi liniştiţi că dacă vrea Dumnezeu ne califică şi cu Vlad în poartă. Meme mi-a spus că la antrenamente înnebunesc ăștia, că nu pot să îi dea niciun gol lui Vlad. Apără din toate pozițiile.A apărat bine cu Viitorul, a avut şutul ăla al lui Ianis. Nu am nicio emoţie, şi dacă ne calificăm, ne califică Dumnezeu. E greu la 3-1”, a spus Gigi Becali.

Probleme cu portarii la FCSB. Cine e rezerva lui Andrei Vlad?

Cu toate acestea, un scenariu ca la Viitorul ar putea semăna haos în echipa lui Dică. În cazul unei accidentări sau eliminări a lui Andrei Vlad, în locul său ar urma să intre Valentin Slabu, al patrulea portar al FCSB. De altfel, Dică a și vorbit la conferință de presă dinaintea partidei despre acest lucru: „Sper să nu conteze absența lui Bălgrădean. Vlad a intrat foarte bine la meciul cu Viitorul, a scos o minge grea la 2-1. Este un jucător foarte puternic. Avem mare încredere în el. Sperăm să nu aibă nicio problemă pe parcursul celor 90 de minute. Stau cu inima foarte strânsă, să nu pățească ceva. Dacă e să ai ghinion, se poate accidenta oricând, dar nu a pățit nimic până astăzi.”

Valentin Slabu ar urma să fie în premieră pe foaia de joc a FCSB. Jucătorul care vine de la juniorii vicecampioanei i-a luat fața lui Răzvan Ducan, al treilea portar din lot. Asta fiindcă internaționalul U18 nu a fost eligibil pentru lista B trimisă de roș-albaștri către UEFA. Astfel, rezerva portarului Andrei Vlad, în vârstă de 19 ani, a devenit Valentin Slabu, un portar de numai 17 ani.

Partida dintre FCSB și Rapid Viena din preliminariile Europa League se joacă joi, 30 august, de la ora 21:30. Meciul va fi transmis și pe www.fanatik.ro.