Sport

Probleme cu sistemul VAR la Rapid – FCSB: „Nu mai aruncați petarde pentru ca arbitrii să vadă meciul”. Cum s-a descurcat Istvan Kovacs

Momente hilare în Giulești. Atmosfera incendiară de la derby-ul Rapid - FCSB a încurcat arbitrajul brigadei conduse de Istvan Kovacs, inclusiv sistemul VAR.
25.07.2022 | 00:03
Probleme cu sistemul VAR la Rapid  FCSB Nu mai aruncati petarde pentru ca arbitrii sa vada meciul Cum sa descurcat Istvan Kovacs
Probleme cu sistemul VAR la Rapid - FCSB: „Nu mai aruncați petarde pentru ca arbitrii să vadă meciul”. Cum s-a descurcat Istvan Kovacs. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Stadionul Giulești a fost plin ochi la derby-ul dintre Rapid și FCSB. Cele două galerii au făcut o atmosferă incendiară, motiv pentru care sistemul de arbitraj video a avut de suferit.

Sistemul VAR a avut probleme la Rapid – FCSB din cauza atmosferei

Show-ul pirotehnic al celor două galerii s-a desfășurat încă din startul meciului dintre cele două rivale bucureștene, astfel că arbitrul Istvan Kovacs a fost nevoit să oprească partida de două ori în șase minute.

ADVERTISEMENT

În actul secund, ultrașii alb-vișinii au dat semne că vor să reia spectacolul și au aruncat cu petarde pe gazon. Kovacs nu a mai oprit meciul, deoarece lucrurile n-au degenerat, dar crainicul stadionului a fost nevoit să facă un anunț hilar.

„Cei de la VAR ne-au anunțat că pentru a vedea meciul în bune condiții, nu trebuie să mai aruncăm petarde”, a fost mesajul crainicul arenei din Giulești pentru galeria gazdelor.

ADVERTISEMENT

Din cauza petardelor și a torțelor aruncate în teren, arbitrii din camera VAR, Horațiu Feșnic și Mircea Grigoroiu, nu reușeau să vadă cum trebuie fazele care rulau pe monitor.

Cum s-a descurcat Istvan Kovacs

Deși a fost un meci cu o încărcătură uriașă, derby-ul dintre Rapid și FCSB nu le-a pus prea mari probleme arbitrilor. Istvan Kovacs nu a avut parte de nicio fază dificilă și nici nu a trebuit să consulte vreodată sistemul VAR.

ADVERTISEMENT

Rapid a învins-o cu 2-0 pe FCSB, cele două goluri fiind marcate de Marko Dugandzic (19) și Cristian Săpunaru (40). Ambele reușite s-au înscris din condiții regulamentare, fără ca vreuna dintre ele să fie analizată în profunzime de arbitrii din camera VAR.

În ceea ce privește sancțiunile disciplinare, alb-vișiniii și-au învins rivalii și la cartonașe galbene. Rapidiștii au primit patru avertismente, cu unul mai mult decât roș-albaștrii.

ADVERTISEMENT

Săpunaru, Horațiu Moldovan, Dugandzic și Crepulja au fost giuleștenii care au primit galben, în timp ce la FCSB au fost avertizați Risto Radunovic, Andrei Cordea și Octavian Popescu.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,33 este cota pentru „1 solist” la FCSB – Saburtalo Tbilisi. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT