Fotbal intern

Probleme cu stadionul pentru FCSB. Trebuie să plece de pe Arena Națională în play-off

07.01.2021 | 18:31
Probleme cu stadionul pentru FCSB Trebuie sa plece de pe Arena Nationala in playoff
ADVERTISEMENT

FCSB a încheiat sezonul de toamnă departe de Arena Națională și riscă să fie nevoită să termine la fel și sezonul de primăvară. Asta pentru că Gică Popescu a anunțat că stadionul va fi predat către UEFA în aprilie.

Arena Națională va găzdui meciuri la EURO 2020, competiție mutată în vara acestui an, din cauza pandemiei de coronavirus. De regulă, stadionul este și casa clubului FCSB, lider în Liga 1.

ADVERTISEMENT

În finalul anului 2020, stadionul din București a intrat într-un proces de renovare a acoperișului, iar FCSB a fost nevoită să joace la Mogoșoaia duelul cu Sepsi Sfântu Gheorghe din ultima etapă a anului trecut.

Probleme cu stadionul pentru FCSB. De ce pleacă de pe Arena Națională

Odată cu izbucnirea scandalului dintre Gigi Becali și Clubul Sportiv al Armatei, echipa FCSB nu și-a mai putut disputa meciurile de pe teren propriu pe stadionul Steaua și s-a mutat definitiv pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

În ultimii șase ani, echipa roș-albastră a fost găzduită și de arena Nicolae Dobrin, din Pitești, ori de stadionul Astrei Giurgiu, însă majoritatea partidelor au fost disputate pe cel mai are stadion al țării.

Din păcate pentru FCSB, Gică Popescu a făcut un anunț care ar putea îngreuna misiunea roș-albaștrilor de a câștiga un nou titlu în Liga 1, performanță pe care nu au mai reușit-o din 2015.

ADVERTISEMENT

„În luna aprilie va fi predată Arena Naţională către UEFA, e timp ca să remedieze anumite lucruri care nu sunt tocmai în regulă. Ar fi păcat să avem probleme la un stadion atât de nou cum e Arena Naţională.

Cred că ultimul meci care se va juca pe Arena va fi în martie, Primăria Capitalei va avea o lună să facă ultimele retuşuri ca atunci când va fi preluat de UEFA să fie în cele mai bune condiţii. În aprilie trebuie predat către UEFA”, a declarat Gică Popescu pentru Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Arena Națională va găzdui trei meciuri din faza grupelor Euro 2020, iar în optimi va mai fi organizată încă o partidă pe cel mai mare stadion din România.

  • Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00: Austria – Macedonia de Nord
  • Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00: Ucraina – Macedonia de Nord
  • Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00: Ucraina – Austria

Tot play-off-ul departe de Arena Națională! Unde ar putea juca

În aceste condiții, FCSB va trebui să își găsească un nou stadion pentru toate duelurile pe care le va juca pe teren propriu în viitoarea ediție a play-off-ului Ligii 1, acolo unde va fi prezentă cu siguranță.

Ultima etapă din sezonul regular este programată să se dispute în perioada 9-12 aprilie, play-off-ul urmând să înceapă imediat după acel final de săptămână. Cum Popescu a anunțat că nu se va mai juca nicio partidă pe Arena Națională încă de la finalul lunii martie, roș-albaștrii vor trebui să se mute încă dinaintea startului play-off-ului.

În finalul turului, FCSB a jucat la Mogoșoaia contra celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, iar stadionul Federației ar putea reprezenta o soluție și pentru play-off. Numai că situația se poate schimba dacă Guvernul va decide să permită din nou accesul fanilor pe stadioane.

În acel caz, roș-albaștrii ar fi interesați să joace pe o arenă unde să se poată bucura de sprijinul publicului, iar soluții pot fi stadioanele din Buzău, Pitești, Târgu Jiu sau Giurgiu.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Astra: 2,02 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT