News

Probleme pentru Dan Barna în USR? Favoriții săi au pierdut pe linie alegerile din filiale

25.06.2019 | 15:45
Probleme pentru Dan Barna in USR Favoritii sai au pierdut pe linie alegerile din filiale

Probleme pentru președintele USR, Dan Barna. Acesta a primit un vot de blam pentru acțiunile pe care le-a întreprins în ultima perioadă. Astfel, favoriții lui Dan Barna pentru preluarea mai multor funcții de conducere în filialele bucureștene au pierdut la alegeri. Acest lucru s-a întâmplat în sectoarele 3,4 și 5, arată adevărul.ro.

Dan Barna, înfrângeri pe linie la alegerile din filialele de sector ale USR

Cea mai dură înfrângere pentru gruparea lui Dan Barna a venit în filialul Sector 3 a Capitalei, acolo de unde vine unul dintre principalii susținători ai lui Dan Barna, fostul ministru Cristian Ghinea. „La Sectorul 3, Ghinea şi omul său de încredere, consilierul local Liviu Mălureanu, nu au avut curaj să-şi asume o candidatură, aşa că l-au aruncat în cursă pe „iepurele“ Alexandru Moglan, care a pierdut în faţa lui Bogdan Stroe“, susțin surse din interiorul partidului.

La sectorul 4 s-a încercat revocarea președintelui de filială, Marius Gheorghe și înlocuirea lui cu deputatul Tudor Pop, unul dintre apropiații lui Cristian Ghinea. Revocarea însă a picat, după ce Pop a strâns foarte puține voturi. De asemenea, gruparea Barna – Ghinea a suferit o altă înfrângere și în sectorul 5, acolo unde Daniela Timoficiuc a pierdut în fața lui Alexandru Surcel.

Probleme în USR pentru Dan Barna? *foto: usr.ro
Probleme în USR pentru Dan Barna? *foto: usr.ro

Dan Barna va candida din nou la președinția USR

Dan Barna este președintele USR din octombrie 2017, când a fost votat oficial drept liderul partidului, în locul demisionarului Nicușor Dan. Urmează ca USR să își aleagă o nouă conducere pe 13 iulie, iar Dan Barna este mare favorit să rămână la conducerea partidului, mai ales după rezultatul bun obținut la alegerile europarlamentare din 26 mai.

De asemenea, Dan Barna este văzut și ca principal favorit la candidatura pentru alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an. El a avut însă câteva decizii care nu au fost pe placul colegilor săi de partid sau ale alegătorilor, cum ar fi prezențele în studiourile Antena 3 și România Tv.

Tags: