News

Probleme de sănătate pentru Papa Francisc. Motivul pentru care va lipsi de la ceremoniile de Anul Nou

31.12.2020 | 15:45
Probleme de sanatate pentru Papa Francisc Motivul pentru care va lipsi de la ceremoniile de Anul Nou
ADVERTISEMENT

Probleme de sănătate pentru Papa Francisc. Suveranul Pontif nu va putea conduce ceremoniile religioase prilejuite de trecerea în noul an din cauza unei crize de sciatică.

Papa va rosti totuși rugăciunea de vineri la miezul zilei. Doi cardinali vor oficia evenimentele din după amiaza zilei de joi, respectiv de vineri.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 84 de ani, Suveranul Pontif suferă de mai multă vreme de sciatică pentru care este tratat, cu regularitate.

Papa nu a mai ratat un eveniment papal de mulți ani

Potrivit unei informări a Vaticanului, Papa Francisc se află în imposibilitatea de a conduce ceremoniile din ajunul noului an, precum și pe cele din prima zi a lui 2021, din cauza unei crize de sciatică.

ADVERTISEMENT

Este pentru prima dată în mulţi ani când Suveranul Pontif, care a împlinit luna aceasta 84 de ani, nu va participa la un eveniment papal din motive de sănătate.

Cardinalul Giovanni Battista Re este cel care va conduce evenimentul de joi după-amiază, în vreme cardinalul Pietro Parolin, secretarul de stat al Vaticanului va oficia slujba de vineri.

ADVERTISEMENT

Potrivit precizărilor Vaticanului, Papa va rosti rugăciunea de vineri, la prânz, aşa cum a fost planificat.

Papa Francisc a dezvăluit pentru prima oară că suferă de sciatică în timpul unei conferințe de presă în timpul zborului în timpul unei vizite în Brazilia în 2013.

ADVERTISEMENT

“Cel mai rău lucru care s-a întâmplat – scuzați-mă – a fost un atac de sciatică – într-adevăr! – pe care l-am avut prima lună, pentru că stăteam într-un fotoliu pentru a face interviuri și mă durea”, a spus Francis la acea vreme , când a fost întrebat care este cea mai proastă parte a Papei. “Sciatica este foarte dureroasă, foarte dureroasă! Nu-i doresc nimănui!”, a adăugat el, relatează CNN.

Pe 10 august 2017, el a anunțat că este capabil să facă față acestei afecțiuni. Vaticanul a confirmat ulterior că Papa a fost supus tratamentului, incluzând masaje și injecții de două ori pe săptămână, pentru a reduce durerea la picioare.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României