News

Probleme de sănătate pentru Papa Francisc. Motivul pentru care va lipsi de la ceremoniile de Anul Nou

31.12.2020 | 15:45
Probleme de sanatate pentru Papa Francisc Motivul pentru care va lipsi de la ceremoniile de Anul Nou
ADVERTISEMENT

Probleme de sănătate pentru Papa Francisc. Suveranul Pontif nu va putea conduce ceremoniile religioase prilejuite de trecerea în noul an din cauza unei crize de sciatică.

Papa va rosti totuși rugăciunea de vineri la miezul zilei. Doi cardinali vor oficia evenimentele din după amiaza zilei de joi, respectiv de vineri.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 84 de ani, Suveranul Pontif suferă de mai multă vreme de sciatică pentru care este tratat, cu regularitate.

Papa nu a mai ratat un eveniment papal de mulți ani

Potrivit unei informări a Vaticanului, Papa Francisc se află în imposibilitatea de a conduce ceremoniile din ajunul noului an, precum și pe cele din prima zi a lui 2021, din cauza unei crize de sciatică.

ADVERTISEMENT

Este pentru prima dată în mulţi ani când Suveranul Pontif, care a împlinit luna aceasta 84 de ani, nu va participa la un eveniment papal din motive de sănătate.

Cardinalul Giovanni Battista Re este cel care va conduce evenimentul de joi după-amiază, în vreme cardinalul Pietro Parolin, secretarul de stat al Vaticanului va oficia slujba de vineri.

ADVERTISEMENT

Potrivit precizărilor Vaticanului, Papa va rosti rugăciunea de vineri, la prânz, aşa cum a fost planificat.

Papa Francisc a dezvăluit pentru prima oară că suferă de sciatică în timpul unei conferințe de presă în timpul zborului în timpul unei vizite în Brazilia în 2013.

ADVERTISEMENT

“Cel mai rău lucru care s-a întâmplat – scuzați-mă – a fost un atac de sciatică – într-adevăr! – pe care l-am avut prima lună, pentru că stăteam într-un fotoliu pentru a face interviuri și mă durea”, a spus Francis la acea vreme , când a fost întrebat care este cea mai proastă parte a Papei. “Sciatica este foarte dureroasă, foarte dureroasă! Nu-i doresc nimănui!”, a adăugat el, relatează CNN.

Pe 10 august 2017, el a anunțat că este capabil să facă față acestei afecțiuni. Vaticanul a confirmat ulterior că Papa a fost supus tratamentului, incluzând masaje și injecții de două ori pe săptămână, pentru a reduce durerea la picioare.

ADVERTISEMENT