Fotbal international

Probleme financiare la Tottenham. Pochettino și-a schimbat declarația

30.04.2018 | 15:12
Probleme financiare la Tottenham Pochettino sia schimbat declaratia

Mauricio Pochettino declara în decembrie că, odată cu construirea noului stadion, vor veni bani mai mulți în conturile echipei. Între timp, stadionul a înghițit mai mulți bani decât se estima, astfel că tehnicianul ar putea da de probleme financiare la Tottenham.

Antrenorul lui Spurs și-a exprimat în repetate rânduri încrederea că echipa va intra într-o nouă eră a puterii financiare odată cu mutarea pe noul stadion. Pochettino a fost sigur că încasările de la peste 61.000 de spectatori vor fi suficiente pentru a atrage jucători de valoare. “Va veni timpul să spunem: Acum vom câștiga titlul!”, spunea managerul în decembrie 2017. Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. Estimat la 450 de milioane de euro, stadionul a ajuns să coste mai întâi 850 de milioane, apoi aproape un miliard de euro. În acest ritm, Pochettino se poate gândi doar la vânzarea de jucători dacă vrea să facă rost de bani pentru întăriri.

Antrenorul i-a cerut în repetate rânduri patronului să demareze mișcările pe piața de transferuri pentru vară. Întrebat de jurnaliști dacă el va fi cel care va conduce echipa pe noul stadion, Pochettino a dat un răspuns evaziv: “Dacă voi mai sta 3 ani la club, proiectul nu se va schimba. Nu îl putem schimba, pentru că acest club nu se poate schimba. Fie că voi fi eu sau altul, acest proiect trebuie dus mai departe.”

Pochettino nu mai este la fel de încrezător

La 6 luni după ce spunea că banii vor pica din cer odată cu noul stadion, Pochettino a fost luat la întrebări din nou pe același subiect. Argentinianul nu a mai părut la fel de optimist și a declarat pe un ton total schimbat: “Mutarea pe noul stadion nu va schimba totul dintr-o dată și să înceapă să înceapă să plouă cu milioane de lire sterline din cer. Situația trebuie gestionată și trebuie să știm exact ce așteptări avem. Va fi important să reanalizăm și să restabilim obiectivele, să vedem cum va fi echipa după ce ne vom muta.”

Tags: