News

Probleme grave cu Facebook. Ce au pățit utilizatorii. Oamenii s-au temut că hackerii își fac de cap

Facebook a raportat noi probleme în cursul zilei de miercuri, 24 august. Oamenii s-au temut că sunt ținta hackerilor, însă nimeni nu știe cu adevărat care a fost problema.
24.08.2022 | 17:51
Probleme grave cu Facebook Ce au patit utilizatorii Oamenii sau temut ca hackerii isi fac de cap
Probleme cu Facebook. Meta și-a cerut scuze. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Din senin, feed-urile oamenilor au fost invadate cu diverse postări ciudate de la străini. Aceste mesaje, postate inițial pe paginile celebrităților, au fost împrăștiate în mod eronat de Facebook pe alte pagini, fără acceptul utilizatorilor, violându-le intimitatea.

Probleme grave pe Facebook, eroare nemaivăzută

Conform ziare.com, totul părea să fie o gravă problemă tehnică, însă mulți au luat în considerare inclusiv scenariul hackerilor. În haosul creat, zeci de mii de pagini au fost spamate de indivizi rău voitori și de trolli.

ADVERTISEMENT

În mod normal, un comentariu e liber pe paginile celebrităților. Algoritmul Facebook a dat, însă, greș, și a răspândit aceste comentarii acolo unde nu era cazul, pe paginile unor oameni nevinovați și total dezinteresați de subiect.

Spammul cu mesaje dubioase a fost de neoprit ore bune, majoritatea oamenilor fiind revoltați să vadă la ei pe pagină mesaje care făceau reclamă la criptomonede și alte domenii bizare.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului Down Detector, mii de utilizatori din întreaga lume s-au plâns că au avut această problemă, recunoscută într-un final de cei de la Facebook.

”Suntem conștienți de faptul că unii oameni au probleme cu feedul lor de pe Facebook. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta, conform Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Facebook este în cădere liberă și a pierdut bani pentru prima dată în ultimii 10 ani. Concurența cu Tik Tok și lipsa de încredere în politica de confidențialitate a Facebook sunt doar două dintre problemele care fac ca oamenii să renunțe la conturile pe această platformă. Cu toate acestea, miliarde de oameni continuă să fie prezenți pe Facebook.

Mark Zuckerberg a recunoscut, pentru prima dată, că Meta ar putea reduce costurile în această perioadă.

ADVERTISEMENT

”Aceasta este o perioadă care necesită mai multă intensitate și mă aștept să facem mai mult cu mai puține resurse. Cred că vom trece prin această perioadă ca o organizație mai puternică și mai disciplinată”, explica părintele Facebook, într-o discuție cu mai mulți angajați.

ADVERTISEMENT
Tags: