Fotbal international

Probleme imense pentru un club de tradiţie din Anglia. Au rămas fără patron şi cu doar şapte jucători la prima echipă

03.08.2019 | 21:52
Probleme imense pentru un club de traditie din Anglia Au ramas fara patron si cu doar sapte jucatori la prima echipa

Fondată în 1877, Bolton Wanderers trece prin probleme financiare mari. Formația din Anglia a rămas fără patroni și au doar 7 jucători din prima echipă, completându-și restul lotului cu juniori. Mai mult decât atât, echipa a început noul sezon de League One cu o penalizare de 12 puncte, după greva făcută de jucătorii care nu și-au mai primit salariile de mai bine de jumătate de an. Singurul vinovat al acestei situații este finanțatorul echipei, Ken Anderson, care prin deciziile luate i-a adus la pragul falimentului pe cei de la Bolton.

Probleme financiare la clubul din Anglia. Au doar 7 jucători la prima echipă

Sâmbătă  seara, Bolton Wanderers a debutat în noul sezon de League One la Wycombe, scor 0-2 (echivalent cu Liga a treia din România), însă din cauza problemelor financiare de la club, aceștia aveau doar 7 jucători disponibili pentru meciul de debut, restul jucătorilor fiind înlocuiți cu juniorii echipei. Bolton este o candidată serioasă la retrogradarea în liga a 4-a din Anglia, dacă nu vor face o minune. Finanțatorul Ken Anderson a plecat de la echipă în urma presiunii făcute de fani, însă Bolton va rămâne fără mulți jucători de bază, aceștia devenind liberi de contract sau pur și simplu refuzând să joace fără a fi plătiți.

Pentru a înțelege mai bine situația dezastruoasă de la Bolton, în meciul de debut contra lui Wycombe Wanderers, fratele mai mic al lui Kurt Zouma de la Chelsea, Yoan Zouma în vârstă de doar 21 de ani va trebui să îl marcheze pe jucătorul supranumit „bestia”, Adebayo Akinfenwa cel mai puternic jucător desemnat în jocul FIFA. Meciurile amicale stabilite de club au fost anulate pentru că jucătorii refuzau să intre pe teren din cauza restanțelor salariale.

Probleme financiare la Bolton
Probleme financiare mari pentru un club de fotbal din Anglia. Au doar 7 jucători din prima echipă

Fanii nu se mai înghesuie la meciurile lor

Deși fanii englezi iau cu asalt stadioanele la fiecare meci de acasă jucat de echipa regiunii din care fac parte, fanii lui Bolton nu se mai înghesuie să vadă meciurile formației care până în sezonul 2011-2012 a jucat în Premier League. Cu 3 zile înainte de primul meci din campionat, fanii lui Bolton au achiziționat doar 1.800 de abonamente pentru noul sezon, situație greu de digerat, pentru că cei de la Bolton sperau la o susținere mult mai mare din partea fanilor, ceea ce le-ar fi asigurat o sumă de bani bună pentru a rezista un sezon chiar și în condițiile actuale.

Alături de Bury, aflată într-o situație similară, Bolton va începe sezonul cu o penalizare de 12 puncte, iar specialiștii din Anglia nu le dau nicio șansă de supraviețuire în acest sezon. Jucătorii tineri de la Bolton trăiesc o adevărată dramă, unul dintre aceștia a fost evacuat din apartamentul în care stătea în chirie, iar mulți dintre ei au făcut împrumuturi de urgență la bancă pentru a putea să mai plătească chirii sau chiar mâncare, pe când cei mai „norocoși” dintre aceștia sunt ajutați de rude sau părinți.

Un român a jucat în meciul debutului de campionat pentru Bolton

Fiind nevoiți să folosească mai mulți juniori pentru a completa echipa pentru meciul de debut cu Wycombe, pentru Bolton a evoluat și Dennis Politic, un tânăr jucător român. Românul în vârstă de 19 ani a debutat sâmbătă seară pentru Bolton fiind titular și jucând tot meciul în înfrângerea echipei sale cu 2-0. Acesta va fi o soluție pentru Bolton în acest sezon, el fiind împrumutat în sezonul trecut în liga a 5-a, la echipa deținută de David Beckham, Salford City.

Alături de Dennis Politic și-au mai făcut debutul pentru Bolton și alți juniori, care au fost nevoiți să-i înlocuiască pe jucătorii lipsă. Printre aceștia se numărăr Yoan Zouma, fratele mai mic al lui Kurt Zouma de la Chelsea, Josh Earl, Liam Edwards, James Weir și Eddie Brown.

  • Bolton Wanderers a câștigat de 4 ori FA Cup și o dată Supercupa Angliei în istoria sa
  • 3.550.000 de euro este cota întregului lot al englezilor, conform Transfermarkt
Tags: