Fotbal intern

Probleme în Bănie! La ce capitole pierde Universitatea Craiova odată cu accidentarea lui Cicâldău

06.11.2020 | 12:30
Probleme in Banie La ce capitole pierde Universitatea Craiova odata cu accidentarea lui Cicaldau
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova va pierde la mai multe capitole după accidentarea lui Alexandru Cicâldău. Cristiano Bergodi are misiunea dificilă să înlocuiască fotbalistul care reprezintă „motorul” echipei.

Tehnicianul italian are parte și de vești bune. Ștefan Vlădoiu și George Cîmpanu s-au vindecat de coronavirus și vor putea fi folosiți de Bergodi.

ADVERTISEMENT

Partida cu Chindia reprezintă și primul meci în care Emil Săndoi, antrenorul oaspeților, va sta pentru prima dată pe o bancă tehnică a noului „Ion Oblemenco”. Fostul mare jucător al Universității Craiova mai fusese adversarul Științei, în urmă cu câteva sezoane, însă a pășit ca adversar doar pe „Extensiv”.

La ce capitole pierde Universitatea Craiova odată cu accidentarea lui Alexandru Cicâldău

Încă de la transferul său în Bănie, Alexandru Cicâldău a primit tricoul cu numărul 10 și a reprezentat „motorul” echipei, indiferent de numele antrenorilor care s-au perindat, adică Devis Mangia, Corneliu Papură, Victor Pițurcă sau Cristiano Bergodi.

ADVERTISEMENT

„Decarul” Științei a devenit și jucător important pentru echipa națională. Apreciat de Mirel Rădoi, Cicâldău a fost om de bază al reprezentativei sub 21 de ani și încetul cu încetul își face loc și la echipa mare. Din cauza accidentării de ultim moment, Alexandru Cicâldău a fost înlocuit de colegul său, Dan Nistor.

Clubul Universitatea Craiova a anunțat faptul că „Cic” a suferit o accidentare: „Alex Cicâldău a suferit o leziune musculară și va avea nevoie de aproximativ o săptămână pentru a fi recuperat complet.”

ADVERTISEMENT

Fotbalistul Craiovei va rata duelul cu Chindia, iar trupa lui Bergodi pierde la mai multe capitole. În primul rând, Cicâldău este omul care bate aproape toate fazele fixe ale echipei și o face foarte bine. Atât loviturile de colț, cât și loviturile libere sau cele de pedeapsă usnt executate de fotbalistul de 23 de ani.

  • 92 de meciuri a strâns Cicâldău pentru Universitatea Craiova în toate competițiile
  • 25 de goluri și 18 pase decisive este bilanțul său în tricoul alb-albastru
ADVERTISEMENT

Un alt aspect care va fi grav afectat de lipsa lui Alexandru Cicâldău va fi cel al paselor, chiar și cele decisive. Cotat la cinci milioane de euro, jucătorul venit de la Viitorul a adunat patru goluri și o pasă decisivă în cele opt meciuri disputate în actualul sezon al Ligii 1. Nu trebuie uitat faptul că „decarul” are și un joc excelent de picior și care dă liniște la mijloc, făcând tranziția dintre apărare și atac.

Cum va arăta echipa fără Koljic, Cicâldău și Mihăilă, cei mai buni oameni din ultima perioadă

Forma extraordinară a Universității Craiova din finalul stagiunii precedente, dar și din începutul acestui sezon, se datora și lui Elvir Koljic, omul cu golurile, Alexandru Cicâldău, omul cu pasele, dar și lui Valentin Mihăilă, jucătorul cu explozia.

Cristiano Bergodi va trebui să înceapă meciul cu Chindia Târgoviște, de vineri, ora 21:30, fără cei trei. Atacantul bosniac s-a accidentat grav și reveni în februarie anul viitor, extrema Mihăilă a fost vândută la Parma pentru 8,5 milioane de euro, iar „Cic” s-a accidentat și va fi indisponibil pentru o săptămână.

Rămâne de văzut cine îl va înlocui pe Cicâldău în jocul târgoviștenii. Probabil, antrenorul italian va miza pe Mihai Căpățînă, jucător care are un profil mai ofensiv ca Alexandru Mateiu, jucător care și-a pierdut locul de titular în urma unor prestații mai puțin bune.

Pe lângă cei trei, U Craiova a mai pierdut doi oameni de bază. Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, Nicuşor Bancu a fost depistat pozitiv cu coronavirus şi este out. În plus, vineri dimineaţă, Mihai Bălaşa a devenit indisponibil şi a fost înlocuit în lotul naţionalei României pentru meciurile din luna noiembrie.

„Am fost mulţumit şi de Ofosu şi de Mamut, chiar dacă l-am schimbat. Mie mi-a plăcut Tudorie, el a venit pentru a-l concura pe Koljic. Căpăţână a arătat că poate fi un jucător util. Au revenit Ştefan Vlădoiu şi Câmpanu, dar vom vedea dacă vor fi în lot. Este unul dintre cele mai bune parcursuri la început de campionat. Nu vrem să le dăm emoţii suporterilor, trebuie să îmbunătăţim jocul în ultimele minute, nu stăm cu frica de a primi gol, dar trebuie să lucrăm la concentrare,” a declarat Cristiano Bergodi înainte de partida cu Chindia Târgoviște.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Chindia: 3,80 este cota pentru “X pauză/1 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT