Fotbal international

Probleme în Qatar pentru fani. Berea cu alcool, interzisă pe cele 8 stadioane de la Cupa Mondială

Alegerea Qatarului ca gazdă a Cupei Mondiale a stârnit un val de nemulțumire, iar faptul că s-a interzis consumul de bere cu alcool pe stadioane este un motiv în plus.
18.11.2022 | 11:15
Probleme in Qatar pentru fani Berea cu alcool interzisa pe cele 8 stadioane de la Cupa Mondiala
Alegerea Qatarului ca gazdă a Cupei Mondiale a stârnit un val de nemulțumire, iar faptul că se încearcă interzicerea consumului de bere pe stadioane este un motiv în plus. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
18-11-2022
14:27

Berea cu alcool, interzisă la Cupa Mondială

Vânzarea de bere cu alcool a fost interzisă la cele 8 stadioane ale Cupei Mondiale din Qatar, decizia fiind luată cu două zile înainte de startul marelui eveniment.

”Ca urmare a unor discuţii între autorităţile din Qatar şi FIFA, s-a luat decizia ca vânzarea de băuturi alcoolice să fie concentrată la FIFA Fan Festival, alte destinaţii ale fanilor şi locuri cu licenţă, fiind eliminate punuctele de vânzare din perimetrul stadioanelor.

Vânzarea de Bud Zero nu va fi afectată, iar această bere (n.r. – fără alcool) va rămâne disponibilă la toate stadioanele”, a anunțat FIFA pe site-ul oficial.

Presa internațională screi că se aşteaptă ca în zonele VIP ale stadioanelor să se servească şampanie, vin, whiskey şi alte băuturi alcoolice. În afara zonelor VIP, în mod normal berea ar fi fost singura băutură alcoolică disponibilă pentru deţinătorii de bilete obişnuite la meciuri.

World Cup 2022 a rămas în ultimii 12 ani imaginea unui turneu final poleit cu aur, dar putred la interior. Încă din 2010, când Qatar a fost desemnată gazdă a competiției, scandalurile și controversele s-au ținut lanț.

Stadioanele de la Cupa Mondială, tărâm interzis pentru consumatorii de bere

Cu doar două zile înainte de startul Cupei Mondiale, mai marii din Qatar au început să pună presiune pe conducătorii FIFA pentru a interzice vânzarea de bere pe cele 8 stadioane unde se vor disputa meciurile de la turneul final.

ADVERTISEMENT

Conform publicației britanice The Guardian, vânzarea de alcool este supusă unui control strict în Qatar, dar urmează să fie permisă în imediata apropiere a locurilor unde se desfăşoară partidele şi a zonelor pentru fani, precum şi în hoteluri.

Un prim incident în acest sens a și apărut. Compania Budweiseir, unul dintre cei mai importanți sponsori ai FIFA, a fost înștiințată să-și mute standurile la care își vând produsele pe stadioane în locații mai puțin vizibile.

ADVERTISEMENT

Mai mult, organizatorii Cupei Mondiale își doresc ca vânzarea de bere în interiorul arenelor să fie interzisă și se află în discuții în acest sens cu FIFA și Budweiser. O decizie finală este așteptată în cursul zilei de vineri, dar se pare că qatarezii vor avea de câștig de cauză.

Cât costă o bere la Cupa Mondială

Presa britanică scrie despre faptul că FIFA ar încălca un contract extrem de avantajos cu Budweiser dacă va accepta ca berea să fie interzisă pe cele 8 stadioane din Qatar și s-ar putea ajunge la consecințe financiare extrem de grave pentru forul mondial.

ADVERTISEMENT

Până la o decizie finală, proprietarul Budweiser, AB InBev, a folosit un ton moderat în ceea ce privește cererea qatarezilor. ”AB InBev a fost informată pe 12 noiembrie şi lucrează cu FIFA pentru a muta punctele de vânzare în locaţii conform instrucţiunilor.

Lucrăm cu FIFA pentru a oferi fanilor cea mai bună experienţă posibilă. Obiectivul nostru este să oferim cea mai bună experienţă posibilă pentru consumatori în noile condiţii”, se arată în răspunsul AB InBev, pentru Sky Sports.

ADVERTISEMENT

Dacă berea va fi interzisă pe stadioane, singurul loc în care fanii vor putea consuma alcool va fi într-un parc special organizat, unde Budweiser a dezvăluit deja că o băutură de 500 ml va costa 11,60 lire sterline. Câteva baruri de hotel vor percepe între 12 şi 15 lire pentru o bere sau un pahar de vin.

ADVERTISEMENT
Tags: