ADVERTISEMENT
News

Autoritățile infirmă problemele la sistemul care arată câte vize de flotant sunt: “Funcționează normal”

Autor: Alexandru Năstase | 26.09.2020 | 11:49
Autoritățile infirmă problemele la sistemul care arată câte vize de flotant sunt:
Sistemul MAI s-a defectat înaintea alegerilor. Sursa foto - facebook

Update. Autorităție au transmis în urmă cu puțin timp un comunicat prin care demontează informațiile apărute în spațiul public:

ADVERTISEMENT

„Această informație este de tip ,,fake news”. Subliniem faptul că Sistemul Național Informatic privind Evidența Persoanelor funcționează în parametrii normali, nefiind afectate serviciile prestate cetățenilor cu privire la emiterea/eliberarea actelor de identitate sau colaborarea cu alte instituții” spun reprezentanții instituției, într-un comunicat.

Ce se întâmplă cu vizele de flotant înaintea alegerilor!

Probleme mari înaintea alegerilor pentru cei din Ministerul de Interne. Sistemul s-a defectat și nu se poate afla numărul de vize de flotant, care au fost făcute înaintea scrutinului.

ADVERTISEMENT

“Datele pe care le-ați solicitat nu se încadrează în categoria informațiilor de interes public, întrucât nu există ca atare.

Acestea se extrag la cerere, contra cost, prin proceduri informatice în urma unor activități derulate la nivelul instituției.

ADVERTISEMENT

Așa cum v-am informat, modulul prin intermediul căruia extragem aceste date a suferit o defecțiune.

Se întâmplă foarte rar, dar infrastructura tehnică este depășită, toate componentele fiind ‘end of life’, în sensul că nici măcar producătorul nu mai asigură piese sau service pentru reparații.

ADVERTISEMENT

Ne străduim. Avem dificultăți pe modulul de ‘raportare’ al sistemului. Au lucrat colegii toată noaptea. Am crezut că este un ‘bug’ în aplicație, dar se pare că este o defecțiune tehnică.

Nicio șansă timp de aproximativ 15 zile. Așa cum am spus a intervenit o defecțiune pe modulul care nu are legătură cu serviciile prestate către public. Ne străduim să realizăm reparația”, au precizat surse pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că alegerile locale au loc pe data de 27 septembrie. Secțiile de votare se închid la ora 21.00, oră după care nimeni nu mai este primit înăuntru.

Ar putea să voteze după ora 21.00 doar cei care se aflau în secție și care nu au apucat să-și exprime până atunci opțiunea.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!