News

Ce probleme avea în instanță fostul soț al Lidiei Vadim Tudor. Dan își schimbase numele de familie

Dan Alexandru Tano (51 de ani) a încetat din viață luna trecută, după ce se infectase cu Covid. Recent, fostul soț al Lidiei Vadim Tudor primise vești proaste din partea judecătorilor.
18.11.2021 | 11:04
Ce probleme avea in instanta fostul sot al Lidiei Vadim Tudor Dan isi schimbase numele de familie
Dan Alexandru, fostul soț al Lidiei Vadim Tudor, era implicat în mai multe procese
ADVERTISEMENT

Scriitorul și politicianul Corneliu Vadim Tudor a încetat din viață pe 16 septembrie 2015, răpus de un infarct miocardic la vârsta de 65 de ani. În urma ”Tribunului” au rămas soția și cele două fete, Lidia (31 de ani) și Eugenia (26 de ani).

După ce a renunțat anul trecut la activitatea politică, Lidia – care a moștenit o parte din averea părintelui – este în prezent asistent universitar la Universitatea ”Spiru Haret” din București. Fiica cea mare a lui Vadim Tudor a terminat de altfel Facultatea de Psihologie și Științele Educației a respectivei instituții.

ADVERTISEMENT

Fostul soț al Lidiei Vadim Tudor lucra la revista ”România Mare”

În mare secret, Lidia Vadim Tudor s-a măritat în vara acestui an cu Dan Alexandru Tano, un scriitor și jurnalist care colabora de ani buni la revista ”România Mare”. Din păcate, luna trecută, soțul Lidiei a murit la doar 51 de ani, răpus de Covid.

”A plecat dintre noi scriitorul și jurnalistul Dan Alexandru Tano, răpus pe vastul cîmp de bătălie cu moartea, în care a fost transformată România în aceas­tă ultimă peri­oadă. Avea 51 de ani. Autor al mai multor romane și, din 1995, jurnalist la o serie de publicații românești, începând din 2016 a publicat exclusiv în paginile revistei ,”România Mare” articole de politică internă și externă, reportaje și interviuri, deosebit de apreciate de cititori.

ADVERTISEMENT

Dispariția lui este o mare pierdere pentru noi toți. Am pierdut cel mai activ și mai prolific membru al colectivului redacțional, a cărui dispariție o vom regreta veșnic.

Ne alăturăm durerii profunde resimțite de rude, prieteni și cunoscuți și transmitem condoleanțe familiei. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace. Drum lin spre lumină, dragul nostru Dan!”, nota revista ”România Mare” în octombrie 2021, la despărțirea de Dan Alexandru Tano.

ADVERTISEMENT

Dan Alexandru Tano, executat silit cu o lună înainte de moarte

Ce nu se știe despre fostul soț al Lidiei Vadim Tudor este faptul că, în 2016, a candidat la funcția de deputat în Parlamentul României, ca și fata cea mare a ”Tribunului”. Cu acest prilej, Dan Alexandru își depusese și declarația de avere.

În documentul oficial, scriitorul trecuse faptul că deține 2500 de metri pătrați de teren extravilan în comuna Telega (județul Prahova) și că avea un credit de 38.000 lei, contractat în 2007. În rest, în declarația de avere a lui Dan Alexandru nu mai apare nimic, nici măcar o singură sursă de venit.

ADVERTISEMENT

Ca și soția lui, care recent fusese executată silit, și Dan Alexandru primise de câteva săptămâni o veste proastă din partea magistraților. Astfel, potrivit informațiilor FANATIK, cu o lună înainte să moară, Dan Alexandru Tano fusese executat silit de o firmă de recuperare a datoriilor, într-un proces desfășurat la Tribunalul Sectorului 1 București.

Dan Alexandru își schimbase numele de familie

În plus, și în martie 2021, și în toamna anului trecut, Dan Alexandru Tano primise același verdict irevocabil din partea magistraților, în alte procese în care două societăți obținuseră executarea silită a scriitorului.

Tot potrivit documentelor oficiale existente consultate de FANATIK, fostul soț al Lidiei Vadim Tudor își schimbase acum câțiva ani numele de familie. Astfel, jurnalistul trecuse de la numele de ”Tane Daniel” la ”Tano Dan Alexandru”, așa cum a fost cunoscut apoi până la moarte.  

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Jurnalista care s-a iubit cu Ion Ţiriac, apariţie răvăşitoare pe plajă. Este cu...
Jurnalista care s-a iubit cu Ion Ţiriac, apariţie răvăşitoare pe plajă. Este cu 31 de ani mai tânără decât miliardarul
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
BANI pentru ROMÂNI! Ajutoare financiare pentru PERSOANELE SINGURE și FAMILIILE NEVOIAȘE
BANI pentru ROMÂNI! Ajutoare financiare pentru PERSOANELE SINGURE și FAMILIILE NEVOIAȘE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Vine vara în România. Vremea se schimbă radical
Vine vara în România. Vremea se schimbă radical
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților