News

Probleme la Autostrada Moldovei, inaugurată recent de Iohannis. Un șofer și-a rupt janta într-o groapă. Foto

03.12.2020 | 21:39
Probleme la Autostrada Moldovei inaugurata recent de Iohannis Un sofer sia rupt janta intro groapa Foto
ADVERTISEMENT

Inaugurată cu doar o zi în urmă, miercuri, 2 decembrie, în prezența lui Klaus Iohannis, porțiunea din Autostrada Moldovei deschisă circulației pune deja primele probleme. Pe un tronson nou, un șofer și-a rupt janta într-o groapă.

Replica celor de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a venit rapid. Compania de stat recunoaşte situaţia şi susţine că se mai pot întâmpla şi astfel de situaţii pentru că lucrările nu erau finalizate.

ADVERTISEMENT

În promovarea evenimentului, autoritățile, în frunte cu președintele și membri Guvernului, au subliniat faptul că lucrările au fost terminate cu un an înainte de termen.

Au apărut primele probleme la Autostrada Moldovei: un șofer și-a rupt janta într-o groapă

La scurt timp după inaugurare, Autostrada Moldovei, mai exact porțiunea de drum A7 care reprezintă centura de ocolire a Bacăului, pune primele probleme conducătorilor auto.

ADVERTISEMENT

Astfel, un șofer aflat în trafic, chiar miercuri pe Șoseaua de Centură a Municipiului Bacău a ajuns la service-ul auto cu anvelopa tăiată și janta strâmbată într-o denivelare a drumului inaugurat cu doar câteva ore înainte, în cadru festiv, de președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban.

După acest incident destul jenant pentru un drum ”nou”, autoritățile spun că șoseaua nu a fost recepționată oficial, dar susțin că a fost deschisă pentru a-i ajuta pe șoferi.

ADVERTISEMENT

Problemele pe care le-a întâmpinat șoferul din Bacău au fost semnalate pe Facebook de o societate de vulcanizare din oraș.

”Este vorba de o fisură apărută la o îmbinare. Efectiv s-a tăiat cauciucul, iar janta s-a ovalizat”, a declarat Teodor Nastasă, patronul firmei de vulcanizare mobilă care a fost chemat în ajutor de șofer. Conform lui Nastasă, șoferul este din municipiul Bacău, venise special să vadă cum se circulă pe noua arteră și nu avea viteză.

ADVERTISEMENT
Sursa foto: ziare.com

Se pare că acesta nu a fost singurul apel primit noaptea trecută de societatea din Bacău pentru a veni la locul respectiv. Patronul a spus, pentru G4Media, că a mai intervenit de alte cinci ori:

”În total, am schimbat cinci anvelope, iar în ultimul caz a fost vorba doar de o fisură. Toate mașinile aveau asigurare CASCO.”

CNAIR: ”Se poate întâmpla”

Oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au recunoscut incidentul și l-au scuzat prin prisma faptului că au dat în folosință tronsonul de la Bacău înainte de finalizare.

”Se poate întâmpla. Nu era o groapă, era un rost de pe VEO Bacău. Se întâmplă astfel de lucruri. Noi am dat mai devreme această porţiune de autostradă tocmai pentru că este cerută de foarte multă lume.

Dacă până nu demult, politica era să facem recepţia la toată autostrada şi lumea aştepta foarte mult timp, ştiţi cum se spunea despre autostrăzi, că sunt muzeu, anul acesta s-a decis să dăm drumul ceva mai devreme. Se pun nişte restricţii până se termină tot lotul dar se poate circula civilizat”, a explicat Manuela Dumitru, purtătorul de cuvânt al CNAIR pentru Ziare.com.

Miercuri, Klaus Iohannis a inaugurat cei 16 km de autostradă care au fost deschiși circulației cu un an și o lună mai devreme decât termenul contractual fac parte din autostrada A7 care va uni Moldova de la Nord la Sud.

Contractul are un termen de proiectare și execuție de 3 ani pentru toată centura (16,27 km de autostradă plus 14,54 km de drum național cu o bandă pe sens), adică ianuarie 2022.

ADVERTISEMENT