Probleme pentru Tata. Superstarurile Messi şi Neymar nu se înţeleg

FC Barcelona a cîştigat primul trofeu din era Gerardo ”Tata” Martino, Supercupa Spaniei, dar a fost o naştere cu forcepsul, pentru că nu vorbim de un succes concludent, ci de unul rezultat din...
29.08.2013 | 13:21
Probleme pentru Tata Superstarurile Messi si Neymar nu se inteleg

FC Barcelona a cîştigat primul trofeu din era Gerardo ”Tata” Martino, Supercupa Spaniei, dar a fost o naştere cu forcepsul, pentru că nu vorbim de un succes concludent, ci de unul rezultat din două remize, dintre care, şansa catalanilor, cea cu gol a fost pe terenul lui Atletico Madrid. Sigur, dacă mai luăm în calcul şi penaltyul ratat de Messi Barca ar putea spune că era mai uşor, dar în acelaşi timp datorează mii de mulţumiri portarului Valdes, excelent în ambele jocuri. Dincolo de aceste constatări despre echilibrul celor două manşe, de faptul că Barca are acum 11 Supercupe ale Spaniei, cu două mai mult decît rivala Real, pare a se reliefa o mare problemă, recunoscută şi de antrenorul catalanilor.

Sindromul Ibra sau David Villa

Messi şi Neymar, care au evoluat  împreună în partida retur, au arătat, cel puţin deocamdată, că nu funcţionează ca o relaţie de joc benefică echipei. Neymar a stat lipit de banda stîngă şi aproape că nu a contat, Messi si-a desfăşurat acţiunile pe partea cealaltă, dar nici el nu a părut a fi în apele lui. Barca l-a adus pe brazilian pe 57 de milioane de euro tocmai pentru a-i găsi un partener de clasă superstarului ei, dar se vede că nu există acel feeling care să dea speranţe. ”S-a văzut că Messi şi Neymar au lucrat fiecare individual, dar niciodată nu au reuşit să realizeze ceva notabil împreună” – a spus Tata Martino. Şi dacă lucrurile vor sta la fel în continuare atunci Barca se va ivi de sindromul deja vu numit Ibrahimovici sau David Villa, atacanţi de rasă, care însă nu pot relaţiona cu numărul 1 mondial şi al Barcelonei, Lionel Messi.