Probleme la Barcelona: Ronald Koeman nu poate sta pe banca tehnică!

Sorin Dumitrescu   
în Sport
17/09/2020, 11:44
Probleme la Barcelona: Ronald Koeman nu poate sta pe banca tehnică!
Surpriză la Barcelona. Ronald Koeman nu poate sta pe banca tehnică!. Foto: El Mundo Deportivo.es

Pentru Barcelona, noul sezon din La Liga va începe abia pe 27 septembrie, odată cu etapa a 3-a, în care va întâlni pe Villarreal. Catalanii au obţinut acordul Ligii Profesioniste pentru a amâna primele două etape, pentru ca jucătorii să aibă timpul necesar refacerii după participarea la Final 8 al Champions League.

Lionel Messi şi colegii lui aveau cu adevărat mare nevoie de această perioadă de repaus, pentru a-şi putea reveni după uriaşa umilinţă suferită în sferturile de finală în faţa lui Bayern Munchen, de care au fost maltrataţi cu neverosimilul scor de 8-2.

De altminteri, săptămâni bune după acest cutremur de gradul opt subiectul numărul 1 în presa sportivă spaniolă şi internaţională a fost posibila plecare a starului argentinian, legenda clubului, care dacă ar fi fost pusă în practică ar fi fost mai puternică drept efect decât măcelul din faţa bavarezilor.

Ronald Koeman e eroul finalei Champions League din 1992

Evident că după dezastrul de la Lisabona primul cap căzut nu putea fi altul decât antrenorul Quique Setien, omul pentru care pălăria blaugrana s-a dovedit a fi clar mult prea mare.

În locul său a fost instalat olandezul Ronald Koeman, de care fanii de pe Nou Camp îşi vor aminti mereu cu plăcere ca fiind omul care a deschis Barcei în 1992 drumul către primul succes în Champions League cu acea rachetă din lovitură liberă, care a explodat în plasa porţii Sampdoriei.

Koeman, blocat pentru meciul cu Villarreal

Koeman a eliberat din schema vechiului lot câţiva jucători importanţi (Rakitic, Vidal şi posibil Luis Suarez) şi caută fără sume excesive să aducă oamenii de care are nevoie în planurile sale tactice, dar presa iberică a aruncat bomba că antrenorul nici măcar nu a fost înscris la Ligă de către clubul prezidat de controversatul Josep Bartomeu.

Asta ar însemna că la debutul în La Liga, pe 27 septembrie, Koeman nu ar avea dreptul de a sta pe bancă, dar până atunci şefii clubului catalan speră să poată rezolva situaţia neplăcută şi Barcelona să aibă un nou antrenor.

Quique Setien nu vrea să semneze despărţirea de catalani

Totul este cauzat de conflictul izbucnit între Quique Setien şi conducerea Barcelonei. Pentru a lăsa locul liber fostul antrenor a cerut să i se plătească salariul integral pentru anul pe care îl mai avea în contract, cu toate drepturile care rezidă de aici, dar Bartomeu i-a arătat uşa.

Catalanii susţin că antrenorul nu a îndeplinit nici un obiectiv din cele stipulate în contract, ceea ce le dă dreptul de a-l elibera fără nici o despăgubire, în timp ce avocaţii lui Quique Setien cer respectarea înţelegerii integral. Până nu se va rezolva problema Barcelona nu va avea antrenor!

Închide ×