Sport

Probleme la Dortmund! Starul nemților, născut în Camerun, prins în scandalul vârstelor false. Echipele din Premier League care-l monitorizau, puse în alertă

Probleme pentru starul Borussiei Dortmund. Născut în Camerun, fotbalistul care evoluează pentru Germania a fost acuzat că a declarat o vârstă falsă.
12.01.2023 | 23:26
Probleme la Dortmund Starul nemtilor nascut in Camerun prins in scandalul varstelor false Echipele din Premier League carel monitorizau puse in alerta
Youssoufa Moukoko, fotbalistul celor de la Borussia Dortmund, prins în scandalul vârstelor false. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Promițătorul fotbalist al celor de la Borussia Dortmund, Youssoufa Moukoko, este prins în scandalul vârstelor false, care a luat amploare la începutul anului când 21 din cei 30 de jucători de la naționala U17 a Camerunului au declarat vârste false. Vârsta atacantului născut în Camerun, care a fost prezent cu Dortmund la turneul amical de pe Arena Națională, este pusă la îndoială.

Scandal la Dortmund! Youssoufa Moukoko, acuzat că a declarat o vârstă falsă

Youssoufa Moukoko a fost prins în scandalul vârstelor false care a zguduit fotbalul camerunez. Fotbalistul care a fost în lotul Germaniei pentru Cupa Mondială din Qatar ar avea 22 de ani, nu 18 cât este declarat, anunță presa din Germania, citată de Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Născut în Yaounde, Camerun, înainte de a fi adoptat și a se muta în Germania, în 2014, Youssoufa Moukoko a fost ținta lui Newcastle și Chelsea pentru această fereastră de mercato, însă cluburile din Premier League au intrat în alertă după afirmațiile controversate.

Potrivit sursei menționate, în Germania a ieșit la lumină un certificat din 2000, cu numele Yousouffa Mohamadou, fiind atribuit fotbalistului de la Dortmund.

ADVERTISEMENT

Răspunsul Federației Germane de Fotbal: „Nu comentăm nicio speculație”

Federația Germană de Fotbal a fost chestionată cu privire la incertitudinea vârstei reale a lui Youssoufa Moukoko, însă oficialii nemți nu au vrut să comenteze. „Nu comentăm nicio speculație”, a fost anunțul forului conducător al fotbalului german.

În 2017, când a fost trasă la răspundere despre cazul lui Youssoufa Moukoko, FA Germană a negat orice ilegitimitate față de actele jucătorului, menționând că data nașterii fotbalistului cu origini cameruneze este 20 noiembrie 2004.

ADVERTISEMENT

Youssoufa Moukoko este unul dintre jucătorii în formă de la Borussia Dortmund. În actuala stagiune, tânărul fotbalist care joacă pentru naționala Germaniei a înscris șase goluri în 22 de apariții, reușind alte șase pase decisive.

Scandalul de la naționala Camerunului în care 21 din 30 de jucători au declarat vârste false

Federația de fotbal din Camerun a fost implicată într-un scandal uriaș la începutul anului, când 21 din 30 de fotbaliști de la naționala U17 a selecționatei africane au declarat vârste false.

ADVERTISEMENT

Forul care conduce fotbalul din Camerun, în frunte cu Samuel Eto’o, a convocat nu mai puțin de 44 de fotbaliști, iar după efectuarea testelor RMN s-a dovedit că majoritatea fotbaliștilor aveau declarate vârste false.

Astfel, 21 de fotbaliști convocați la naționala U17 a Camerunului pentru UNIFACC au fost suspendați.

  • 30 de milioane de euro este cota de piață a lui Youssoufa Moukoko, conform site-ului de specialitate Transfermarkt. 
  • Două selecții are Youssoufa Moukoko pentru naționala Germaniei. 
ADVERTISEMENT