Fotbal international

Probleme la FC Barcelona. Griezmann se chinuie, în timp ce Suarez strălucește la Atletico

04.01.2021 | 09:30
Probleme la FC Barcelona Griezmann se chinuie in timp ce Suarez straluceste la Atletico
ADVERTISEMENT

Barcelona suferă în acest sezon, în special în ofensivă. Deși au marcat același număr de goluri (30) ca rivalele Real Madrid și Atletico Madrid, catalanilor le lipsește un om de gol care să aducă liniștea în fața porții.

Marea dezamăgire a Barcelonei este Antoine Griezmann. Francezul care a costat 120 de milioane de euro nu reușește să îl facă uitat pe Luis Suarez. Uruguayanul a plecat în vară la Atletico Madrid, acolo unde este „vioara întâi”.

ADVERTISEMENT

În LaLiga, ediția 2020-2021, Griezmann a evoluat de 15 ori, perioadă în care a marcat doar trei goluri. Evoluțiile modeste l-au adus pe campionul mondial în dizgrația antrenorului Ronald Koeman.

Probleme în ofensivă pentru Barcelona. Antoine Griezmann, vinovatul de serviciu

FC Barcelona (28 de puncte) încearcă să recupereze distanța față de rivalele Atletico Madrid (38 de puncte) și Real Madrid (36 de puncte). În etapa a 17-a din LaLiga, catalanii au câștigat însă greu, cu ultima clasată, Huesca, scor 1-0, și sunt doar pe locul 5.

ADVERTISEMENT

Singurul gol al meciului a fost marcat de Frenkie de Jong, atacanții lui Koeman arătând din nou că au multe lacune. Rămasă fără vârf de lance după plecarea lui Suarez la Atletico, Barca nu se descurcă cu Braithwaite sau Griezmann în rol de număr 9. Împreună, cei doi au înscris doar cinci goluri în acest campionat.

Dacă de la danez așteptările nu sunt atât de mari, francezul chiar reprezintă o dezamăgire, iar acest lucru se observă din deciziile pe care le ia Koeman. În partida cu Huesca, Griezmann a fost rezervă și a intrat pe teren abia în minutul 81.

ADVERTISEMENT

„Am încredere în fiecare fotbalist din echipa noastră, dar dacă trebuie să alegem trei mijlocași, ne rămân locuri pentru trei atacanți. În benzi îi avem pe Messi și pe Dembele, așa că singura dilemă rămâne în centrul atacului, acolo unde trebuie să aleg între Braithwaite și Griezmann. Acum l-am ales pe Martin, dar e evident că ne lipsește un ‘9’ autentic. Netitularizarea lui Antoine nu înseamnă mare lucru. Ne așteaptă multe meciuri și avem nevoie ca toți jucătorii să fie proaspeți”, a declarat Ronald Koemen, conform Marca.

  • Antoine Griezmann a înscris 3 goluri în LaLiga, iar Martin Braithwaite are doar 2 reușite stagionare.
ADVERTISEMENT

Luis Suarez strălucește la Atletico Madrid. În vară, Barca l-a pierdut gratis pe uruguayan

Deși a câștigat toate cele trei puncte cu Huesca, problemele Barcelonei din atac au fost evidente. Lionel Messi nu a apărut de prea multe ori la finalizare, Braithwaite nu a avut nicio ocazie de gol, Pedri a ratat șanse importante, iar Griezmann nu a atins mingea în cele zece minute pe care le-a petrecut pe teren. Singurul fotbalist activ din ofensiva lui Koeman a fost Dembele, dar nici el nu a reușit să marcheze.

În timp ce vicecampioana Spaniei se chinuie în ofensivă, Luis Suarez (33 de ani) a rămas același super fotbalist care era și pe Camp Nou. Uruguayanul este golgheterul lui Atletico Madrid, echipă care conduce, momentan, ierarhia din LaLiga. Suarez a înscris nouă goluri în cele 12 meciuri de campionat în care a evoluat. În ultima partidă din campionat jucată de Atleti, Suarez a oferit o pasă decisivă și a marcat și golul victoriei în meciul de la Alaves.

Barca nu doar că l-a pierdut în vara pe Suarez, dar a și ratat transferul lui Memphis Depay. Olandezul de la Lyon este dorit în continuare de Koeman, iar catalanii ar putea face o nouă ofertă chiar în această iarnă, în speranța că astfel își vor rezolva problemele din atac. Pe lângă aducerea lui Depay, Barcelona speră să îl recupereze cât mai repede pe „wonderkid-ul” Ansu Fati, accidentat grav toamna trecută.

  • 9 goluri și 2 pase decisive are uruguayanul pentru Atletico
  • Suarez este lider în clasamentul golgheterilor din La Liga, la egalitate cu Iago Aspas, de la Celta Vigo
ADVERTISEMENT