ADVERTISEMENT
Fotbal international

Probleme la FIFA! Președintele Infantino ar fi încălcat regulamentele prin schimbarea codului de etică

Autor: Claudiu Surmei | 03.11.2018 | 10:42
Președintele FIFA ar fi încălcat regulamentele prin schimbarea codului de etică

Jurnaliștii germani susțin că președintele FIFA, Gianni Infantino, a încălcat regulamentele forului mondial prin implicarea în schimbarea codului de etică. Printre aceste schimbări se numără și limitarea la 10 ani a perioadei de desfășurare a investigațiilor istorice a cazurilor care au ca obiect faptele de corupție și mita.

ADVERTISEMENT

Cotidianul Der Spiegel și rețeaua European Investigative Collaborations susțin că din unele e-mailuri trimise de președintele FIFA, Gianni Infantino, reiese clar faptul că acesta s-a implicat în schimbarea codului de etică. Jurnaliștii nemți scriu că Infantino a primit un e-mail în decembrie 2017 de la Vassilios Souris, care a fost numit la conducerea comisiei de etică din cadrul FIFA după ce italianul a preluat forul în funcția de președinte. În acest e-mail, Souris i-ar fi trimis lui Infantino propunerile de modificare a codului de etică, iar președintele FIFA ar fi adus mai multe amendamente.

Președintele FIFA ar fi încălcat regulamentele prin schimbarea codului de etică

Comisia de Etică a FIFA acţionează în mod independent de forul mondial și de-a lungul timpului a dictat interdicţii şi suspendări pentru mai mulți oficiali din fotbal, unul dintre cei sancționați fiind chiar fostul preşedinte FIFA Sepp Blatter. Amendamentele aduse de Infantino s-au regăsit în codul de etică revizuit care a fost prezentat pentru aprobare în Congresul FIFA care a avut loc la Moscova, în luna iunie 2018.

ADVERTISEMENT

“Când era secretar general al UEFA, domnul Infantino făcea parte din comisia însărcinată cu întocmirea statutelor FIFA revizuite adoptate în februarie 2016. În calitate de avocat experimentat, era total natural să aibă o astfel de corespondenţă cu domnul Souris”, a declarat purtătorul de cuvânt al FIFA, care susține că schimbul de e-mailuri dintre Infantino și Skouris a fost unul normal, obișnuit între angajații aceleiași instituții. Acesta mai susține că Souris nu ar putea fi presat să facă modificări în codul de etică al FIFA, invocând faptul că a condus timp de 12 ani Curtea Europeană de Justiţie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!