Probleme la instalaţiile electrice de la metrou. Anunţul făcut de IGSU

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
05/08/2016, 18:33
Probleme la instalaţiile electrice de la metrou. Anunţul făcut de IGSU

Pompierii au identificat o serie de probleme la instalatiile electrice din statiile de metrou, o parte dintre ele invechite, recomandarea fiind de schimbare a lor, anunta seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), care subliniaza ca Metrorex a invocat probleme financiare.

Pompierii bucuresteni au terminat, saptamana trecuta, o procedura de recunoastere la statiile de metrou, o activitate care a durat 5 luni, a anuntat, vineri, seful IGSU, Ovidiu Vasilica.

Printre neregulile depistate, probleme sunt in special la instalatiile electrice de la nivelul statiilor.

“Nu dam autorizatie de protectie la incendiu pentru fiecare statie in parte. Este vorba despre o tratare de ansamblu a intregii retele. Noi am facut controale, am dat rezultatele si lucram destul de bine cu Metrorex, in ideea de imbunatati in special partea de evacuare, de prevenire.

Pe instalatiile electrice sunt o serie de probleme. Instalatiile electrice, o parte dintre ele, sunt invechite si ar trebui sa intre usor, usor intr-un proces de schimbare. Metrorex vine cu o serie de probleme financiare. Ei trebuie sa faca investitii. Aici suntem in momentul actual”, a declarat Ovidiu Vasilica.

Pe 14 iunie, circulatia pe magistrala M2 Berceni-Pipera din Capitala a fost oprita zeci de minute, dupa ce izolatia unei sine a luat foc la statia de metrou Piata Victoriei, sute de persoane fiind evacuate.

Anterior, pe 12 aprilie, din cauza unei defectiuni la un panou electric de la statia Piata Romana au fost degajari mari de fum iar sute de calatori au fost evacuati

Metrorex anunta, la inceputul lunii, printr-un comunicat de presa, ca de la inceputul anului au fost implementate o serie de masuri penru a asigura siguranta calatorilor. Reprezentantii companiei sustineau, printre altele, ca “au fost verificate, remediate si asigurate toate tablourile electrice si marcate prin indicatoare”.

In luna mai, ISU a aplicat 11 sanctiuni in urma controalelor efectuate la reteaua de transport cu metroul, printre neregulile constatate fiind reducererea latimii de circulatie din cauza spatiilor comerciale sau blocarea usilor de evacuare.

sursa: ziare.com

Ştirea MOMENTULUI

Manchester City – Huddersfield 5-1! Hattrick realizat de Aguero

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×