News

Probleme la ochi pentru mai mulți elevi de la liceul Gheorghe Lazăr. Au fost uitați în clasă cu lampa UV aprinsă

24.09.2020 | 10:27
Probleme la ochi pentru mai multi elevi de la liceul Gheorghe Lazar Au fost uitati in clasa cu lampa UV aprinsa
Probleme la ochi pentru mai mulți elevi de la liceul Gheorghe Lazăr. Au fost uitați în clasă cu lampa UV aprinsă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În plină pandemie de Covid-19, elevii de la liceul Gheorghe Lazăr din Capitală se confruntă cu o altă problemă destul de gravă.

Mai mulți dintre ei acuză probleme la ochi, după ce responsabilii unității școlare au uitat lampa UV aprinsă în clasă timp de trei ore.

ADVERTISEMENT

Lumina UV, folosită pentru dezinfecție, trebuia să rămână activă timp de 15 minute, însă dintr-o eroare a fost uitată mult peste termenul stabilit.

Mai mulți elevi de la liceul Gheorghe Lazăr au probleme la ochi, după ce lampa UV din clasă a rămas aprinsă

În cursul zilei de marți, 22 septembrie, una din lămpile UV a fost a uitată aprinsă timp de trei ore, chiar în sala unde își țineau cursurile elevii clasei a VII-a.

ADVERTISEMENT

La scurt timp, copiii au început să se plângă părinților de ochi roșii, usturime sau vedere în ceață. Astfel au aflat și părinții de incident și au început să vorbească pe grupul de WhatsApp al clasei.

”Bună seara. Voiam să știu dacă și alți copii au experimentat simptome în urma expunerii de azi la lampa UV. Alexandra a avut toată ziua ochii umflați, roșii, mi a spus de câteva ori că vede în ceață și că are senzație de nisip în ochi. Nu îmi dau seama dacă trebuie să mă îngrijorez sau nu.”, a scris un părinte pe WhatsApp, anunță Libertatea.

ADVERTISEMENT

Cadrele didactice și directoarea recunosc eroarea

După ce părinții au devenit agitați și îngrijorați de starea copiilor, directoarea liceului a recunoscut eroarea și a recunoscut că lampa UV se folosește cu clasa goală.

“Bună seara tuturor. Astăzi dimineața, dintr-o omisiune – de neacceptat – a celui care avea ca răspundere sa supravegheze lampa UV, aceasta a rămas deschisă după venirea copiilor.

ADVERTISEMENT

Aceasta, cum știți și d-voastră, se folosește în absenta cuiva în cameră. În aceste condiții, copiii au avut de suferit. Personal, regret mai mult decât va puteți imagina, acest incident. Rugămintea este să consultați și un oftalmolog și, în funcție de recomandarea acestuia, sa aplicați tratamentul care se impune.

Voi supraveghea personal folosirea lămpii în viitor. Ca și pe d-voastră, sănătatea și starea de bine a copiilor mă interesează în primul rând. Încă o dată, regret nespus cele întâmplate. Dacă aveți întrebări, va stau la dispoziție. Toate cele bune și gânduri dragi copiilor.” , a declarat directoarea, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT