News

Probleme mari cu încă un pod din Neamț. O bucată din podul de pe DN15B s-a surpat

Traficul a fost restricționat pe podul de pe DN 15B, în zona localității Petru Vodă, după ce un nou pod din județ pare să aibă probleme grave de structură.
01.08.2022 | 21:24
Probleme mari cu inca un pod din Neamt O bucata din podul de pe DN15B sa surpat
Pod surpat în județul Neamț. Foto: News.ro
ADVERTISEMENT

Autoritățile din județ au anunțat că mașinile de tonaj redus pot circula alternativ, fără a fi pusă în pericol siguranța acestora.

Încă un pod din Neamț s-a surpat

”Pompierii de la Garda 2 de intervenţie Poiana Teiului intervin pentru asigurarea zonei ca urmare a desprinderii unei bucăţi din structura căii de rulare a podului de pe DN 15 B în comuna Poiana Teiului, în zona intersecţiei spre Mănăstirea Petru Vodă”, a transmis ISU Neamț.

ADVERTISEMENT

Potrivit Centrului Infotrafic, incidentul s-a produs la kilometrul 8+600 metri. ”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza surpării carosabilului pe un pod pe DN 15B Târgu Neamţ – Poiana Largului.

La kilometrul 8+600 metri, în zona localităţii Petru Vodă, judeţul Neamţ, a fost luată măsura restricţionării circulaţiei autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone”, a transmis centrul, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Un bărbat a fost rănit la începutul lunii iunie, când un pod rutier peste Siret s-a rupt, în apropiere de localitatea Luțca. Podul, reabilitat recent, s-a dovedit a fi un eșec. Mai grav, la nivel de județ ar exista zeci de astfel de poduri, iar la nivel național sute. Cel puțin așa a avertizat prefectul județului Neamț, Adrian Niță.

”Da, mai sunt obiective asupra cărora planează suspiciunea de a fi cu probleme. Probabil, dacă nu vor fi închise, va fi restricționat tonajul. Și podul de la Girov intră în discuție, acesta va fi probabil și închis. În ultimii ani au fost modernizați peste 450 km de drumuri și peste 50 de poduri în Neamț”, explica Niță la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Prefectul a încercat să lanseze inclusiv un semnal de alarmă pentru toată țara: ”O să fac o declarație care nu e menită să sperie.

Suntem în situația în care s-a investit în infrastructură, dar sunt multe poduri care și-au atins durata de viață și ar trebui reconstruite de la zero în toată țara, pentru că altfel vom mai auzi de astfel de incidente”.

ADVERTISEMENT

Incidentul i-a fost ”fatal” lui Ionel Arsene, care a părăsit funcția de conducere din PSD, precum și cea de președinte al Consiliului Județean.

Prăbușirea podului din Luțca l-a alertat inclusiv pe ministrul Sorin Grindeanu, care cere să fie luate măsuri concrete pentru a preveni astfel de scenarii.

“Am înțeles că este o anchetă în desfășurare și e foarte bine că se întâmplă această anchetă. Sunt proceduri pe care toată lumea trebuie să le respecte, fie că vorbim de cei care construiesc, care au în spate experți, proiectanți, care își pun semnătura pe astfel de proiecte, chiar și beneficiarii în momentul în care recepționează.

Știu că acest pod este la Consiliul Județean Neamț și că această anchetă este în desfășurare și haideți să vedem concluziile. E clar că lucrurile nu au mers cum trebuie acolo”, explicat Grindeanu.

ADVERTISEMENT