News

Probleme mari cu zborurile de pe Aeroportul ”Henri Coandă”. Peste 200 de zboruri, întârzieri mai mari de 60 de minute

Aeroportul Henri Coandă a avut mari probleme cu întârzierea zborurilor în ultima săptămână, în intervalul 22-28 septembrie.
29.09.2022 | 12:35
Probleme mari cu zborurile de pe Aeroportul Henri Coanda Peste 200 de zboruri intarzieri mai mari de 60 de minute
Sute de zboruri întârziate pe ”Henri Coandă”. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Concret, potrivit unui anunț al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), 230 de zboruri au avut întârzieri mai mari de 60 de minute în intervalul menționat.

Peste 200 de zboruri au întârziat 60 de minute la București

Mai mult, 21 de zboruri au fost anulate, spre nemulțumirea călătorilor.  ”În intervalul 22 – 28 septembrie 2022, pe Aeroportul “Henri Coandă”, 238 zboruri (aterizări şi decolări) au înregistrat întârzieri mai mari de 60 minute. Dintre acestea, mai mult de jumătate (152) au avut drept cauză întârzierea sau rotaţia echipajelor sau aeronavelor”, transmit reprezentanţii CNAB.

ADVERTISEMENT

Conform News.ro, Wizz Air a avut cele mai mari probleme cu întârzierile, mai exact 147 de zboruri. Tarom a înregistrat 27 de zboruri întârziate și Ryan Air 22 de zboruri.

În total, în intervalul 22-28 septembrie 2022, pe Aeroportul ”Henri Coandă” au fost operate 2.2012 zboruri, dintre care 1.805 de curse regulate.

ADVERTISEMENT

Problemele rămân mari, așadar, pentru industria transportului aerian chiar și după blocarea zborurilor Blue Air, companie care ar putea să reintre pe piață în octombrie.

Conducerea companiei Blue Air a anunțat că zborurile ar putea fi reluate pe 10 octombrie 2022.

”Au fost purtate discuții cu zeci de furnizori critici ai companiei, respectiv aeroporturi, societăți de handling, furnizori de combustibil, autorități de control al traficului aerian, precum și cu proprietarul aeronavelor operate de Blue Air.

ADVERTISEMENT

Dorim să ne cerem scuze tuturor pasagerilor Blue Air, care au fost afectați de imposibilitatea efectuării zborurilor programate începând cu amiaza zilei de 6 septembrie 2022”, a transmis Blue Air, cu mențiunea că zborurile vor fi reluate pe 10 octombrie.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că a trimis Corpul de Control pentru a vedea în ce condiții blocarea conturilor Blue Air, care a dus la anularea zborurilor, a fost legală.

ADVERTISEMENT

”Exact cum am menţionat de la început, pe de o parte ne asigurăm că cetăţenii trebuie să beneficieze de sprijinul statului atunci când se găsesc în faţa unor asemenea situaţii şi, pe de altă parte, cei care au greşit trebuie să plătească pentru ce au făcut”, a transmis Ciucă.

ADVERTISEMENT